Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / કઙ્ખાવિતરણી-અભિનવ-ટીકા • Kaṅkhāvitaraṇī-abhinava-ṭīkā

    ૪૧-૪૨. અનાહટસિક્ખાપદવણ્ણના

    41-42. Anāhaṭasikkhāpadavaṇṇanā

    સકલં હત્થન્તિ સકલા અઙ્ગુલિયો. હત્થસદ્દો ચેત્થ તદેકદેસેસુ અઙ્ગુલીસુ દટ્ઠબ્બો ‘‘હત્થમુદ્દા’’તિઆદીસુ વિય. એવઞ્ચ કત્વા સબ્બગ્ગહણં સમત્થિતં હોતિ. અઞ્ઞથા સકલં હત્થં મુખે પવેસેતુમસક્કુણેય્યત્તા સબ્બગ્ગહણમસમત્થિતમેવ સિયા. સમુદાયે પવત્તસ્સ ચ વોહારસ્સ અવયવેપિ પવત્તનતો એકઙ્ગુલિમ્પિ તતો એકદેસમ્પિ મુખે પક્ખિપિતું ન વટ્ટતિ.

    Sakalaṃ hatthanti sakalā aṅguliyo. Hatthasaddo cettha tadekadesesu aṅgulīsu daṭṭhabbo ‘‘hatthamuddā’’tiādīsu viya. Evañca katvā sabbaggahaṇaṃ samatthitaṃ hoti. Aññathā sakalaṃ hatthaṃ mukhe pavesetumasakkuṇeyyattā sabbaggahaṇamasamatthitameva siyā. Samudāye pavattassa ca vohārassa avayavepi pavattanato ekaṅgulimpi tato ekadesampi mukhe pakkhipituṃ na vaṭṭati.

    અનાહટસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Anāhaṭasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact