Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) |
૬-૧૦. આનન્દસુત્તાદિવણ્ણના
6-10. Ānandasuttādivaṇṇanā
૧૦૬-૧૧૦. છટ્ઠે અધિસીલેતિ નિમિત્તત્થે ભુમ્મં, સીલનિમિત્તં ન ઉપવદતિ ન નિન્દતીતિ અત્થો. અત્તનિ કમ્મે ચ અનુ અનુ પેક્ખતિ સીલેનાતિ અત્તાનુપેક્ખી. સત્તમાદીનિ ઉત્તાનત્થાનેવ.
106-110. Chaṭṭhe adhisīleti nimittatthe bhummaṃ, sīlanimittaṃ na upavadati na nindatīti attho. Attani kamme ca anu anu pekkhati sīlenāti attānupekkhī. Sattamādīni uttānatthāneva.
આનન્દસુત્તાદિવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Ānandasuttādivaṇṇanā niṭṭhitā.
ફાસુવિહારવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Phāsuvihāravaggavaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
૬. આનન્દસુત્તં • 6. Ānandasuttaṃ
૭. સીલસુત્તં • 7. Sīlasuttaṃ
૮. અસેખસુત્તં • 8. Asekhasuttaṃ
૯. ચાતુદ્દિસસુત્તં • 9. Cātuddisasuttaṃ
૧૦. અરઞ્ઞસુત્તં • 10. Araññasuttaṃ
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)
૬. આનન્દસુત્તવણ્ણના • 6. Ānandasuttavaṇṇanā
૭-૮. સીલસુત્તાદિવણ્ણના • 7-8. Sīlasuttādivaṇṇanā
૯-૧૦. ચાતુદ્દિસસુત્તાદિવણ્ણના • 9-10. Cātuddisasuttādivaṇṇanā