Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) |
૯-૧૦. આનન્દસુત્તદ્વયવણ્ણના
9-10. Ānandasuttadvayavaṇṇanā
૩૯-૪૦. નવમે કપ્પટ્ઠિકન્તિ આયુકપ્પં નિરયમ્હિ ઠિતિકારણં. કિબ્બિસં પસવતીતિ પાપં પટિલભતિ. આપાયિકોતિ અપાયગમનીયો. નેરયિકોતિ નિરયે નિબ્બત્તનકો. વગ્ગરતોતિ ભેદરતો. યોગક્ખેમા પધંસતીતિ યોગેહિ ખેમતો અરહત્તતો ધંસતિ વિગચ્છતિ. દસમે અનુગ્ગહોતિ અઞ્ઞમઞ્ઞસ્સ સઙ્ગહાનુગ્ગહો. સેસં સબ્બત્થ ઉત્તાનત્થમેવાતિ.
39-40. Navame kappaṭṭhikanti āyukappaṃ nirayamhi ṭhitikāraṇaṃ. Kibbisaṃ pasavatīti pāpaṃ paṭilabhati. Āpāyikoti apāyagamanīyo. Nerayikoti niraye nibbattanako. Vaggaratoti bhedarato. Yogakkhemā padhaṃsatīti yogehi khemato arahattato dhaṃsati vigacchati. Dasame anuggahoti aññamaññassa saṅgahānuggaho. Sesaṃ sabbattha uttānatthamevāti.
ઉપાલિવગ્ગો ચતુત્થો.
Upālivaggo catuttho.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
૯. પઠમઆનન્દસુત્તં • 9. Paṭhamaānandasuttaṃ
૧૦. દુતિયઆનન્દસુત્તં • 10. Dutiyaānandasuttaṃ