Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૬. આનન્દસુત્તવણ્ણના

    6. Ānandasuttavaṇṇanā

    ૧૦૬. છટ્ઠે નો ચ પરં અધિસીલે સમ્પવત્તા હોતીતિ પરં સીલભાવેન ન ગરહતિ ન ઉપવદતિ. અત્તાનુપેક્ખીતિ અત્તનોવ કતાકતં જાનનવસેન અત્તાનં અનુપેક્ખિતા. નો પરાનુપેક્ખીતિ પરસ્સ કતાકતેસુ અબ્યાવટો. અપઞ્ઞાતોતિ અપાકટો અપ્પપુઞ્ઞો. અપઞ્ઞાતકેનાતિ અપઞ્ઞાતભાવેન અપાકટતાય મન્દપુઞ્ઞતાય. નો પરિતસ્સતીતિ પરિતાસં નાપજ્જતિ. ઇતિ ઇમસ્મિં સુત્તે ખીણાસવોવ કથિતો.

    106. Chaṭṭhe no ca paraṃ adhisīle sampavattā hotīti paraṃ sīlabhāvena na garahati na upavadati. Attānupekkhīti attanova katākataṃ jānanavasena attānaṃ anupekkhitā. No parānupekkhīti parassa katākatesu abyāvaṭo. Apaññātoti apākaṭo appapuñño. Apaññātakenāti apaññātabhāvena apākaṭatāya mandapuññatāya. No paritassatīti paritāsaṃ nāpajjati. Iti imasmiṃ sutte khīṇāsavova kathito.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૬. આનન્દસુત્તં • 6. Ānandasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૬-૧૦. આનન્દસુત્તાદિવણ્ણના • 6-10. Ānandasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact