Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi

    ૧૩. અનનુઞ્ઞાતસમુટ્ઠાનં

    13. Ananuññātasamuṭṭhānaṃ

    ૨૭૦.

    270.

    અનનુઞ્ઞાતં વાચાય, ન કાયા ન ચ ચિત્તતો;

    Ananuññātaṃ vācāya, na kāyā na ca cittato;

    જાયતિ કાયવાચાય, ન તં જાયતિ ચિત્તતો.

    Jāyati kāyavācāya, na taṃ jāyati cittato.

    જાયતિ વાચાચિત્તેન, ન તં જાયતિ કાયતો;

    Jāyati vācācittena, na taṃ jāyati kāyato;

    જાયતિ તીહિ દ્વારેહિ, અકતં ચતુઠાનિકં.

    Jāyati tīhi dvārehi, akataṃ catuṭhānikaṃ.

    અનનુઞ્ઞાતસમુટ્ઠાનં નિટ્ઠિતં.

    Ananuññātasamuṭṭhānaṃ niṭṭhitaṃ.

    સમુટ્ઠાનઞ્હિ સઙ્ખેપં, દસ તીણિ સુદેસિતં;

    Samuṭṭhānañhi saṅkhepaṃ, dasa tīṇi sudesitaṃ;

    અસમ્મોહકરં ઠાનં, નેત્તિધમ્માનુલોમિકં;

    Asammohakaraṃ ṭhānaṃ, nettidhammānulomikaṃ;

    ધારયન્તો ઇમં વિઞ્ઞૂ, સમુટ્ઠાને ન મુય્હતીતિ.

    Dhārayanto imaṃ viññū, samuṭṭhāne na muyhatīti.

    સમુટ્ઠાનસીસસઙ્ખેપો નિટ્ઠિતો.

    Samuṭṭhānasīsasaṅkhepo niṭṭhito.







    Related texts:



    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / સમુટ્ઠાનસીસવણ્ણના • Samuṭṭhānasīsavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / સમુટ્ઠાનસીસવણ્ણના • Samuṭṭhānasīsavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact