Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૧૨. અનાપત્તિવગ્ગવણ્ણના

    12. Anāpattivaggavaṇṇanā

    ૧૫૦. દ્વાદસમે પન અનાપત્તિં આપત્તીતિઆદીસુ ‘‘અનાપત્તિ અજાનન્તસ્સ અથેય્યચિત્તસ્સ નમરણાધિપ્પાયસ્સ અનુલ્લપનાધિપ્પાયસ્સ નમોચનાધિપ્પાયસ્સા’’તિ તત્થ તત્થ વુત્તા અનાપત્તિ અનાપત્તિ નામ, ‘‘જાનન્તસ્સ થેય્યચિત્તસ્સા’’તિઆદિના નયેન વુત્તા આપત્તિ આપત્તિ નામ, પઞ્ચાપત્તિક્ખન્ધા લહુકાપત્તિ નામ, દ્વે આપત્તિક્ખન્ધા ગરુકાપત્તિ નામ. દ્વે આપત્તિક્ખન્ધા દુટ્ઠુલ્લાપત્તિ નામ, પઞ્ચાપત્તિક્ખન્ધા અદુટ્ઠુલ્લાપત્તિ નામ. છ આપત્તિક્ખન્ધા સાવસેસાપત્તિ નામ, એકો પારાજિકાપત્તિક્ખન્ધો અનવસેસાપત્તિ નામ. સપ્પટિકમ્માપત્તિ નામ સાવસેસાપત્તિયેવ, અપ્પટિકમ્માપત્તિ નામ અનવસેસાપત્તિયેવ. સેસં સબ્બત્થ ઉત્તાનમેવાતિ.

    150. Dvādasame pana anāpattiṃ āpattītiādīsu ‘‘anāpatti ajānantassa atheyyacittassa namaraṇādhippāyassa anullapanādhippāyassa namocanādhippāyassā’’ti tattha tattha vuttā anāpatti anāpatti nāma, ‘‘jānantassa theyyacittassā’’tiādinā nayena vuttā āpatti āpatti nāma, pañcāpattikkhandhā lahukāpatti nāma, dve āpattikkhandhā garukāpatti nāma. Dve āpattikkhandhā duṭṭhullāpatti nāma, pañcāpattikkhandhā aduṭṭhullāpatti nāma. Cha āpattikkhandhā sāvasesāpatti nāma, eko pārājikāpattikkhandho anavasesāpatti nāma. Sappaṭikammāpatti nāma sāvasesāpattiyeva, appaṭikammāpatti nāma anavasesāpattiyeva. Sesaṃ sabbattha uttānamevāti.

    અનાપત્તિવગ્ગવણ્ણના.

    Anāpattivaggavaṇṇanā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૧૨. અનાપત્તિવગ્ગો • 12. Anāpattivaggo

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧૦. દુતિયપમાદાદિવગ્ગવણ્ણના • 10. Dutiyapamādādivaggavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact