Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / કઙ્ખાવિતરણી-અભિનવ-ટીકા • Kaṅkhāvitaraṇī-abhinava-ṭīkā

    ૫. અનાપુચ્છાપક્કમનસિક્ખાપદવણ્ણના

    5. Anāpucchāpakkamanasikkhāpadavaṇṇanā

    આસીદન્તિ એત્થાતિ આસનન્તિ આહ ‘‘પલ્લઙ્કસ્સોકાસભૂતે’’તિ, ઊરુબદ્ધાસનસ્સ ઓકાસેતિ અત્થો. અનોવસ્સકન્તિ નિબ્બકોકાસં. અજ્ઝોકાસે ઉપચારન્તિ અજ્ઝોકાસે નિસીદિત્વા દ્વાદસહત્થપ્પમાણં પદેસં. ગિલાનાયાતિ યા તાદિસેન ગેલઞ્ઞેન આપુચ્છિતું ન સક્કોતિ . આપદાસૂતિ ઘરે અગ્ગિ વા ઉટ્ઠિતો હોતિ, ચોરો વા, એવરૂપે ઉપદ્દવે અનાપુચ્છા પક્કમતિ, અનાપત્તિ.

    Āsīdanti etthāti āsananti āha ‘‘pallaṅkassokāsabhūte’’ti, ūrubaddhāsanassa okāseti attho. Anovassakanti nibbakokāsaṃ. Ajjhokāse upacāranti ajjhokāse nisīditvā dvādasahatthappamāṇaṃ padesaṃ. Gilānāyāti yā tādisena gelaññena āpucchituṃ na sakkoti . Āpadāsūti ghare aggi vā uṭṭhito hoti, coro vā, evarūpe upaddave anāpucchā pakkamati, anāpatti.

    અનાપુચ્છાપક્કમનસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Anāpucchāpakkamanasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact