Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૭. અનવત્થિતસુત્તવણ્ણના

    7. Anavatthitasuttavaṇṇanā

    ૧૦૨. સત્તમે અનોધિં કરિત્વાતિ ‘‘એત્તકાવ સઙ્ખારા અનિચ્ચા, ન ઇતો પરે’’તિ એવં સીમં મરિયાદં અકત્વા. અનવત્થિતાતિ અવત્થિતાય રહિતા, ભિજ્જમાનાવ હુત્વા ઉપટ્ઠહિસ્સન્તીતિ અત્થો. સબ્બલોકેતિ સકલે તેધાતુકે. સામઞ્ઞેનાતિ સમણભાવેન, અરિયમગ્ગેનાતિ અત્થો.

    102. Sattame anodhiṃ karitvāti ‘‘ettakāva saṅkhārā aniccā, na ito pare’’ti evaṃ sīmaṃ mariyādaṃ akatvā. Anavatthitāti avatthitāya rahitā, bhijjamānāva hutvā upaṭṭhahissantīti attho. Sabbaloketi sakale tedhātuke. Sāmaññenāti samaṇabhāvena, ariyamaggenāti attho.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૭. અનવત્થિતસુત્તં • 7. Anavatthitasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૧૧. પાતુભાવસુત્તાદિવણ્ણના • 1-11. Pātubhāvasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact