Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā |
૨. અન્ધકારવગ્ગવણ્ણના
2. Andhakāravaggavaṇṇanā
૮૪૧. અન્ધકારવગ્ગસ્સ પઠમે દાને વા પૂજાય વાતિ દાનનિમિત્તં વા પૂજાનિમિત્તં વા. મન્તેતીતિ કથેતિ. રત્તન્ધકારતા, પુરિસસ્સ હત્થપાસે ઠાનં વા સલ્લપનં વા, સહાયાભાવો, રહોપેક્ખતાતિ ઇમાનિ પનેત્થ ચત્તારિ અઙ્ગાનિ.
841. Andhakāravaggassa paṭhame dāne vā pūjāya vāti dānanimittaṃ vā pūjānimittaṃ vā. Mantetīti katheti. Rattandhakāratā, purisassa hatthapāse ṭhānaṃ vā sallapanaṃ vā, sahāyābhāvo, rahopekkhatāti imāni panettha cattāri aṅgāni.
૮૪૨-૮૪૬. દુતિયતતિયચતુત્થાનિ ઉત્તાનત્થાનેવ.
842-846. Dutiyatatiyacatutthāni uttānatthāneva.
૮૫૬-૮૫૭. પઞ્ચમે અનોવસ્સકં અતિક્કામેન્તિયાતિ છન્નસ્સ અન્તો નિસીદિત્વા પક્કમન્તિં સન્ધાય વુત્તં. ‘‘ઉપચારો દ્વાદસહત્થો’’તિ વદન્તિ. પલ્લઙ્કસ્સ અનોકાસેતિ ઊરુબદ્ધાસનસ્સ અનોકાસે અપ્પહોન્તે. પુરેભત્તતા, અન્તરઘરે નિસજ્જા, આસનસ્સ પલ્લઙ્કોકાસતા, અઞ્ઞત્ર અનુઞ્ઞાતકારણા અનાપુચ્છનં, વુત્તપરિચ્છેદાતિક્કમોતિ ઇમાનિ પનેત્થ પઞ્ચ અઙ્ગાનિ.
856-857. Pañcame anovassakaṃ atikkāmentiyāti channassa anto nisīditvā pakkamantiṃ sandhāya vuttaṃ. ‘‘Upacāro dvādasahattho’’ti vadanti. Pallaṅkassa anokāseti ūrubaddhāsanassa anokāse appahonte. Purebhattatā, antaraghare nisajjā, āsanassa pallaṅkokāsatā, aññatra anuññātakāraṇā anāpucchanaṃ, vuttaparicchedātikkamoti imāni panettha pañca aṅgāni.
૮૫૯-૮૬૪. છટ્ઠસત્તમાદીનિ ઉત્તાનત્થાનેવ.
859-864. Chaṭṭhasattamādīni uttānatthāneva.
અન્ધકારવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Andhakāravaggavaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ • Bhikkhunīvibhaṅga
૧. પઠમસિક્ખાપદં • 1. Paṭhamasikkhāpadaṃ
૨. દુતિયસિક્ખાપદં • 2. Dutiyasikkhāpadaṃ
૩. તતિયસિક્ખાપદં • 3. Tatiyasikkhāpadaṃ
૫. પઞ્ચમસિક્ખાપદં • 5. Pañcamasikkhāpadaṃ
૬. છટ્ઠસિક્ખાપદં • 6. Chaṭṭhasikkhāpadaṃ
૭. સત્તમસિક્ખાપદં • 7. Sattamasikkhāpadaṃ
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Bhikkhunīvibhaṅga-aṭṭhakathā
૧. પઠમસિક્ખાપદવણ્ણના • 1. Paṭhamasikkhāpadavaṇṇanā
૨. દુતિયસિક્ખાપદવણ્ણના • 2. Dutiyasikkhāpadavaṇṇanā
૩. તતિયસિક્ખાપદવણ્ણના • 3. Tatiyasikkhāpadavaṇṇanā
૫. પઞ્ચમસિક્ખાપદવણ્ણના • 5. Pañcamasikkhāpadavaṇṇanā
૬. છટ્ઠસિક્ખાપદવણ્ણના • 6. Chaṭṭhasikkhāpadavaṇṇanā
૭. સત્તમસિક્ખાપદવણ્ણના • 7. Sattamasikkhāpadavaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā
૨-૩-૪. દુતિયતતિયચતુત્થસિક્ખાપદવણ્ણના • 2-3-4. Dutiyatatiyacatutthasikkhāpadavaṇṇanā
૫. પઞ્ચમસિક્ખાપદવણ્ણના • 5. Pañcamasikkhāpadavaṇṇanā
૬. છટ્ઠસિક્ખાપદવણ્ણના • 6. Chaṭṭhasikkhāpadavaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / ૧. પઠમાદિસિક્ખાપદવણ્ણના • 1. Paṭhamādisikkhāpadavaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi
૧. પઠમસિક્ખાપદ-અત્થયોજના • 1. Paṭhamasikkhāpada-atthayojanā
૨. દુતિયસિક્ખાપદં • 2. Dutiyasikkhāpadaṃ
૩. તતિયસિક્ખાપદં • 3. Tatiyasikkhāpadaṃ
૬. છટ્ઠસિક્ખાપદં • 6. Chaṭṭhasikkhāpadaṃ
૭. સત્તમસિક્ખાપદં • 7. Sattamasikkhāpadaṃ