Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) |
૪. અન્ધકવિન્દસુત્તવણ્ણના
4. Andhakavindasuttavaṇṇanā
૧૧૪. ચતુત્થે સીલવા હોથાતિ સીલવન્તા હોથ. આરક્ખસતિનોતિ દ્વારરક્ખિકાય સતિયા સમન્નાગતા. નિપક્કસતિનોતિ દ્વારરક્ખનકેનેવ ઞાણેન સમન્નાગતસ્સતિનો. સતારક્ખેન ચેતસા સમન્નાગતાતિ સતારક્ખેન ચિત્તેન સમન્નાગતા. અપ્પભસ્સાતિ અપ્પકથા. સમ્માદિટ્ઠિકાતિ કમ્મસ્સકતજ્ઝાન-વિપસ્સનામગ્ગ-ફલવસેન પઞ્ચવિધાય સમ્માદિટ્ઠિયા સમન્નાગતા. અપિચ પચ્ચવેક્ખણઞાણમ્પિ સમ્માદિટ્ઠિયેવાતિ વેદિતબ્બા.
114. Catutthe sīlavā hothāti sīlavantā hotha. Ārakkhasatinoti dvārarakkhikāya satiyā samannāgatā. Nipakkasatinoti dvārarakkhanakeneva ñāṇena samannāgatassatino. Satārakkhena cetasā samannāgatāti satārakkhena cittena samannāgatā. Appabhassāti appakathā. Sammādiṭṭhikāti kammassakatajjhāna-vipassanāmagga-phalavasena pañcavidhāya sammādiṭṭhiyā samannāgatā. Apica paccavekkhaṇañāṇampi sammādiṭṭhiyevāti veditabbā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૪. અન્ધકવિન્દસુત્તં • 4. Andhakavindasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૪. કુલૂપકસુત્તાદિવણ્ણના • 1-4. Kulūpakasuttādivaṇṇanā