Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    ૩-૪. અઞ્ઞતરબ્રાહ્મણસુત્તાદિવણ્ણના

    3-4. Aññatarabrāhmaṇasuttādivaṇṇanā

    ૫૪-૫૫. તતિયે યેસં રાગાદીનં અપ્પહાનેન પુરિસસ્સ અત્તબ્યાબાધાદીનં સમ્ભવો, પહાનેન અસમ્ભવોતિ એવં રાગાદીનં પહાયકો અરિયધમ્મો મહાનુભાવતાય મહાનિસંસતાય ચ સામં પસ્સિતબ્બોતિ સન્દિટ્ઠિકો. ઇમિના નયેન સેસેસુ પદેસુપિ યથારહં નીહરિત્વા વત્તબ્બો. સદ્દત્થો પન વિસુદ્ધિમગ્ગસંવણ્ણનાસુ (વિસુદ્ધિ॰ મહાટી॰ ૧.૧૪૭) વુત્તનયેન વેદિતબ્બો. ચતુત્થં ઉત્તાનત્થમેવ.

    54-55. Tatiye yesaṃ rāgādīnaṃ appahānena purisassa attabyābādhādīnaṃ sambhavo, pahānena asambhavoti evaṃ rāgādīnaṃ pahāyako ariyadhammo mahānubhāvatāya mahānisaṃsatāya ca sāmaṃ passitabboti sandiṭṭhiko. Iminā nayena sesesu padesupi yathārahaṃ nīharitvā vattabbo. Saddattho pana visuddhimaggasaṃvaṇṇanāsu (visuddhi. mahāṭī. 1.147) vuttanayena veditabbo. Catutthaṃ uttānatthameva.

    અઞ્ઞતરબ્રાહ્મણસુત્તાદિવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Aññatarabrāhmaṇasuttādivaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
    ૩. અઞ્ઞતરબ્રાહ્મણસુત્તં • 3. Aññatarabrāhmaṇasuttaṃ
    ૪. પરિબ્બાજકસુત્તં • 4. Paribbājakasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)
    ૩. અઞ્ઞતરબ્રાહ્મણસુત્તવણ્ણના • 3. Aññatarabrāhmaṇasuttavaṇṇanā
    ૪. પરિબ્બાજકસુત્તવણ્ણના • 4. Paribbājakasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact