Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / કઙ્ખાવિતરણી-પુરાણ-ટીકા • Kaṅkhāvitaraṇī-purāṇa-ṭīkā

    ૯. રતનવગ્ગો

    9. Ratanavaggo

    ૧. અન્તેપુરસિક્ખાપદવણ્ણના

    1. Antepurasikkhāpadavaṇṇanā

    અસયનિઘરેતિ પરિક્ખિત્તસ્સ બહિભૂતેસુ રુક્ખમૂલાદીસુ. ‘‘સચે ખત્તિયોવ હોતિ, નાભિસિત્તો, અભિસિત્તોવ હોતિ, ન ખત્તિયો, રક્ખતી’’તિ આચરિયો ‘‘ખત્તિયતા, અભિસિત્તતા’’તિ આપત્તિયા અઙ્ગભાવેન વુત્તત્તા. સમુટ્ઠાનાદીનિ પઠમકથિનસદિસાનિ, ઇદં પન કિરિયાકિરિય’’ન્તિ પાઠો.

    Asayanighareti parikkhittassa bahibhūtesu rukkhamūlādīsu. ‘‘Sace khattiyova hoti, nābhisitto, abhisittova hoti, na khattiyo, rakkhatī’’ti ācariyo ‘‘khattiyatā, abhisittatā’’ti āpattiyā aṅgabhāvena vuttattā. Samuṭṭhānādīni paṭhamakathinasadisāni, idaṃ pana kiriyākiriya’’nti pāṭho.

    અન્તેપુરસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Antepurasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact