Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૫. અનુગ્ગહિતસુત્તવણ્ણના

    5. Anuggahitasuttavaṇṇanā

    ૨૫. પઞ્ચમે સમ્માદિટ્ઠીતિ વિપસ્સનાસમ્માદિટ્ઠિ. ચેતોવિમુત્તિફલાતિઆદીસુ ચેતોવિમુત્તીતિ મગ્ગફલસમાધિ. પઞ્ઞાવિમુત્તીતિ ફલઞાણં. સીલાનુગ્ગહિતાતિ સીલેન અનુગ્ગહિતા અનુરક્ખિતા. સુતાનુગ્ગહિતાતિ બાહુસચ્ચેન અનુગ્ગહિતા. સાકચ્છાનુગ્ગહિતાતિ ધમ્મસાકચ્છાય અનુગ્ગહિતા. સમથાનુગ્ગહિતાતિ ચિત્તેકગ્ગતાય અનુગ્ગહિતા.

    25. Pañcame sammādiṭṭhīti vipassanāsammādiṭṭhi. Cetovimuttiphalātiādīsu cetovimuttīti maggaphalasamādhi. Paññāvimuttīti phalañāṇaṃ. Sīlānuggahitāti sīlena anuggahitā anurakkhitā. Sutānuggahitāti bāhusaccena anuggahitā. Sākacchānuggahitāti dhammasākacchāya anuggahitā. Samathānuggahitāti cittekaggatāya anuggahitā.

    ઇમસ્સ પનત્થસ્સ આવિભાવત્થં મધુરમ્બબીજં રોપેત્વા સમન્તા મરિયાદં બન્ધિત્વા કાલાનુકાલં ઉદકં આસિઞ્ચિત્વા કાલાનુકાલં મૂલાનિ સોધેત્વા કાલાનુકાલં પતિતપાણકે હારેત્વા કાલાનુકાલં મક્કટજાલં લુઞ્ચિત્વા અમ્બં પટિજગ્ગન્તો પુરિસો દસ્સેતબ્બો. તસ્સ હિ પુરિસસ્સ મધુરમ્બબીજરોપનં વિય વિપસ્સનાસમ્માદિટ્ઠિ દટ્ઠબ્બા, મરિયાદબન્ધનં વિય સીલેન અનુગ્ગણ્હનં, ઉદકાસેચનં વિય સુતેન અનુગ્ગણ્હનં, મૂલપરિસોધનં વિય સાકચ્છાય અનુગ્ગણ્હનં, પાણકહરણં વિય ઝાનવિપસ્સનાપારિપન્થિકસોધનવસેન સમથાનુગ્ગણ્હનં, મક્કટજાલલુઞ્ચનં વિય બલવવિપસ્સનાનુગ્ગણ્હનં, એવં અનુગ્ગહિતસ્સ રુક્ખસ્સ ખિપ્પમેવ વડ્ઢિત્વા ફલપ્પદાનં વિય ઇમેહિ સીલાદીહિ અનુગ્ગહિતાય મૂલસમ્માદિટ્ઠિયા ખિપ્પમેવ મગ્ગવસેન વડ્ઢિત્વા ચેતોવિમુત્તિપઞ્ઞાવિમુત્તિફલપ્પદાનં વેદિતબ્બં.

    Imassa panatthassa āvibhāvatthaṃ madhurambabījaṃ ropetvā samantā mariyādaṃ bandhitvā kālānukālaṃ udakaṃ āsiñcitvā kālānukālaṃ mūlāni sodhetvā kālānukālaṃ patitapāṇake hāretvā kālānukālaṃ makkaṭajālaṃ luñcitvā ambaṃ paṭijagganto puriso dassetabbo. Tassa hi purisassa madhurambabījaropanaṃ viya vipassanāsammādiṭṭhi daṭṭhabbā, mariyādabandhanaṃ viya sīlena anuggaṇhanaṃ, udakāsecanaṃ viya sutena anuggaṇhanaṃ, mūlaparisodhanaṃ viya sākacchāya anuggaṇhanaṃ, pāṇakaharaṇaṃ viya jhānavipassanāpāripanthikasodhanavasena samathānuggaṇhanaṃ, makkaṭajālaluñcanaṃ viya balavavipassanānuggaṇhanaṃ, evaṃ anuggahitassa rukkhassa khippameva vaḍḍhitvā phalappadānaṃ viya imehi sīlādīhi anuggahitāya mūlasammādiṭṭhiyā khippameva maggavasena vaḍḍhitvā cetovimuttipaññāvimuttiphalappadānaṃ veditabbaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૫. અનુગ્ગહિતસુત્તં • 5. Anuggahitasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૫. અનુગ્ગહિતસુત્તવણ્ણના • 5. Anuggahitasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact