Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૫. અનુકમ્પસુત્તવણ્ણના

    5. Anukampasuttavaṇṇanā

    ૨૩૫. પઞ્ચમે અધિસીલેસૂતિ પઞ્ચસુ સીલેસુ. ધમ્મદસ્સને નિવેસેતીતિ ચતુસચ્ચધમ્મદસ્સને પતિટ્ઠાપેતિ. અરહગ્ગતન્તિ સબ્બસક્કારાનં અરહે રતનત્તયેવ ગતં, તીસુ વત્થૂસુ ગરુચિત્તીકારં ઉપટ્ઠપેથાતિ અત્થો. છટ્ઠં ઉત્તાનમેવ.

    235. Pañcame adhisīlesūti pañcasu sīlesu. Dhammadassane nivesetīti catusaccadhammadassane patiṭṭhāpeti. Arahaggatanti sabbasakkārānaṃ arahe ratanattayeva gataṃ, tīsu vatthūsu garucittīkāraṃ upaṭṭhapethāti attho. Chaṭṭhaṃ uttānameva.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૫. અનુકમ્પસુત્તં • 5. Anukampasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૧૦. પઠમદીઘચારિકસુત્તાદિવણ્ણના • 1-10. Paṭhamadīghacārikasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact