Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / મહાવગ્ગપાળિ • Mahāvaggapāḷi

    ૫૫. અનુપજ્ઝાયકાદિવત્થૂનિ

    55. Anupajjhāyakādivatthūni

    ૧૧૭. તેન ખો પન સમયેન ભિક્ખૂ અનુપજ્ઝાયકં ઉપસમ્પાદેન્તિ. ભગવતો એતમત્થં આરોચેસું. ન, ભિક્ખવે, અનુપજ્ઝાયકો ઉપસમ્પાદેતબ્બો. યો ઉપસમ્પાદેય્ય, આપત્તિ દુક્કટસ્સાતિ.

    117. Tena kho pana samayena bhikkhū anupajjhāyakaṃ upasampādenti. Bhagavato etamatthaṃ ārocesuṃ. Na, bhikkhave, anupajjhāyako upasampādetabbo. Yo upasampādeyya, āpatti dukkaṭassāti.

    તેન ખો પન સમયેન ભિક્ખૂ સઙ્ઘેન ઉપજ્ઝાયેન ઉપસમ્પાદેન્તિ. ભગવતો એતમત્થં આરોચેસું. ન, ભિક્ખવે, સઙ્ઘેન ઉપજ્ઝાયેન ઉપસમ્પાદેતબ્બો. યો ઉપસમ્પાદેય્ય, આપત્તિ દુક્કટસ્સાતિ.

    Tena kho pana samayena bhikkhū saṅghena upajjhāyena upasampādenti. Bhagavato etamatthaṃ ārocesuṃ. Na, bhikkhave, saṅghena upajjhāyena upasampādetabbo. Yo upasampādeyya, āpatti dukkaṭassāti.

    તેન ખો પન સમયેન ભિક્ખૂ ગણેન ઉપજ્ઝાયેન ઉપસમ્પાદેન્તિ. ભગવતો એતમત્થં આરોચેસું. ન, ભિક્ખવે, ગણેન ઉપજ્ઝાયેન ઉપસમ્પાદેતબ્બો. યો ઉપસમ્પાદેય્ય, આપત્તિ દુક્કટસ્સાતિ.

    Tena kho pana samayena bhikkhū gaṇena upajjhāyena upasampādenti. Bhagavato etamatthaṃ ārocesuṃ. Na, bhikkhave, gaṇena upajjhāyena upasampādetabbo. Yo upasampādeyya, āpatti dukkaṭassāti.

    તેન ખો પન સમયેન ભિક્ખૂ પણ્ડકુપજ્ઝાયેન ઉપસમ્પાદેન્તિ…પે॰… થેય્યસંવાસકુપજ્ઝાયેન ઉપસમ્પાદેન્તિ…પે॰… તિત્થિયપક્કન્તકુપજ્ઝાયેન ઉપસમ્પાદેન્તિ …પે॰… તિરચ્છાનગતુપજ્ઝાયેન ઉપસમ્પાદેન્તિ…પે॰… માતુઘાતકુપજ્ઝાયેન ઉપસમ્પાદેન્તિ…પે॰… પિતુઘાતકુપજ્ઝાયેન ઉપસમ્પાદેન્તિ…પે॰… અરહન્તઘાતકુપજ્ઝાયેન ઉપસમ્પાદેન્તિ…પે॰… ભિક્ખુનિદૂસકુપજ્ઝાયેન ઉપસમ્પાદેન્તિ…પે॰… સઙ્ઘભેદકુપજ્ઝાયેન ઉપસમ્પાદેન્તિ…પે॰… લોહિતુપ્પાદકુપજ્ઝાયેન ઉપસમ્પાદેન્તિ…પે॰… ઉભતોબ્યઞ્જનકુપજ્ઝાયેન ઉપસમ્પાદેન્તિ ભગવતો એતમત્થં આરોચેસું. ન, ભિક્ખવે, પણ્ડકુપજ્ઝાયેન ઉપસમ્પાદેતબ્બો…પે॰… ન, ભિક્ખવે, થેય્યસંવાસકુપજ્ઝાયેન ઉપસમ્પાદેતબ્બો…પે॰… ન, ભિક્ખવે, તિત્થિયપક્કન્તકુપજ્ઝાયેન ઉપસમ્પાદેતબ્બો…પે॰… ન, ભિક્ખવે, તિરચ્છાનગતુપજ્ઝાયેન ઉપસમ્પાદેતબ્બો…પે॰… ન, ભિક્ખવે, માતુઘાતકુપજ્ઝાયેન ઉપસમ્પાદેતબ્બો …પે॰… ન, ભિક્ખવે, પિતુઘાતકુપજ્ઝાયેન ઉપસમ્પાદેતબ્બો…પે॰… ન, ભિક્ખવે, અરહન્તઘાતકુપજ્ઝાયેન ઉપસમ્પાદેતબ્બો…પે॰… ન, ભિક્ખવે, ભિક્ખુનિદૂસકુપજ્ઝાયેન ઉપસમ્પાદેતબ્બો …પે॰… ન, ભિક્ખવે, સઙ્ઘભેદકુપજ્ઝાયેન ઉપસમ્પાદેતબ્બો…પે॰… ન, ભિક્ખવે, લોહિતુપ્પાદકુપજ્ઝાયેન ઉપસમ્પાદેતબ્બો…પે॰… ન, ભિક્ખવે, ઉભતોબ્યઞ્જનકુપજ્ઝાયેન ઉપસમ્પાદેતબ્બો. યો ઉપસમ્પાદેય્ય, આપત્તિ દુક્કટસ્સાતિ.

    Tena kho pana samayena bhikkhū paṇḍakupajjhāyena upasampādenti…pe… theyyasaṃvāsakupajjhāyena upasampādenti…pe… titthiyapakkantakupajjhāyena upasampādenti …pe… tiracchānagatupajjhāyena upasampādenti…pe… mātughātakupajjhāyena upasampādenti…pe… pitughātakupajjhāyena upasampādenti…pe… arahantaghātakupajjhāyena upasampādenti…pe… bhikkhunidūsakupajjhāyena upasampādenti…pe… saṅghabhedakupajjhāyena upasampādenti…pe… lohituppādakupajjhāyena upasampādenti…pe… ubhatobyañjanakupajjhāyena upasampādenti bhagavato etamatthaṃ ārocesuṃ. Na, bhikkhave, paṇḍakupajjhāyena upasampādetabbo…pe… na, bhikkhave, theyyasaṃvāsakupajjhāyena upasampādetabbo…pe… na, bhikkhave, titthiyapakkantakupajjhāyena upasampādetabbo…pe… na, bhikkhave, tiracchānagatupajjhāyena upasampādetabbo…pe… na, bhikkhave, mātughātakupajjhāyena upasampādetabbo …pe… na, bhikkhave, pitughātakupajjhāyena upasampādetabbo…pe… na, bhikkhave, arahantaghātakupajjhāyena upasampādetabbo…pe… na, bhikkhave, bhikkhunidūsakupajjhāyena upasampādetabbo …pe… na, bhikkhave, saṅghabhedakupajjhāyena upasampādetabbo…pe… na, bhikkhave, lohituppādakupajjhāyena upasampādetabbo…pe… na, bhikkhave, ubhatobyañjanakupajjhāyena upasampādetabbo. Yo upasampādeyya, āpatti dukkaṭassāti.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvagga-aṭṭhakathā / અનુપજ્ઝાયકાદિવત્થુકથા • Anupajjhāyakādivatthukathā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / અનુપજ્ઝાયકાદિવત્થુકથાવણ્ણના • Anupajjhāyakādivatthukathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / અનુપજ્ઝાયકાદિવત્થુકથાવણ્ણના • Anupajjhāyakādivatthukathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / અનુપજ્ઝાયકાદિવત્થુકથાવણ્ણના • Anupajjhāyakādivatthukathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૫૫. અનુપજ્ઝાયકાદિવત્થુકથા • 55. Anupajjhāyakādivatthukathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact