Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૪. મહાવગ્ગો

    4. Mahāvaggo

    ૧. અનુપુબ્બવિહારસુત્તં

    1. Anupubbavihārasuttaṃ

    ૩૨. 1 ‘‘નવયિમે , ભિક્ખવે, અનુપુબ્બવિહારા. કતમે નવ? 2 પઠમં ઝાનં, દુતિયં ઝાનં, તતિયં ઝાનં, ચતુત્થં ઝાનં, આકાસાનઞ્ચાયતનં, વિઞ્ઞાણઞ્ચાયતનં, આકિઞ્ચઞ્ઞાયતનં, નેવસઞ્ઞાનાસઞ્ઞાયતનં, સઞ્ઞાવેદયિતનિરોધો – ઇમે ખો, ભિક્ખવે, નવ અનુપુબ્બવિહારા’’તિ. પઠમં.

    32.3 ‘‘Navayime , bhikkhave, anupubbavihārā. Katame nava? 4 Paṭhamaṃ jhānaṃ, dutiyaṃ jhānaṃ, tatiyaṃ jhānaṃ, catutthaṃ jhānaṃ, ākāsānañcāyatanaṃ, viññāṇañcāyatanaṃ, ākiñcaññāyatanaṃ, nevasaññānāsaññāyatanaṃ, saññāvedayitanirodho – ime kho, bhikkhave, nava anupubbavihārā’’ti. Paṭhamaṃ.







    Footnotes:
    1. દી॰ નિ॰ ૩.૩૪૪, ૩૫૯
    2. એત્થ સી॰ પી॰ પોત્થકેસુ ‘‘ઇધ ભિક્ખવે ભિક્ખુ વિવિચ્ચેવ કામેહી’’ તિઆદિના વિત્થરેન પાઠો દિસ્સતિ
    3. dī. ni. 3.344, 359
    4. ettha sī. pī. potthakesu ‘‘idha bhikkhave bhikkhu vivicceva kāmehī’’ tiādinā vittharena pāṭho dissati



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૧-૨. અનુપુબ્બવિહારસુત્તાદિવણ્ણના • 1-2. Anupubbavihārasuttādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧. અનુપુબ્બવિહારસુત્તવણ્ણના • 1. Anupubbavihārasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact