Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૧૧૫. અનુસાસિકજાતકં

    115. Anusāsikajātakaṃ

    ૧૧૫.

    115.

    યાયઞ્ઞ 1 મનુસાસતિ, સયં લોલુપ્પચારિની;

    Yāyañña 2 manusāsati, sayaṃ loluppacārinī;

    સાયં વિપક્ખિકા સેતિ, હતા ચક્કેન સાસિકાતિ 3.

    Sāyaṃ vipakkhikā seti, hatā cakkena sāsikāti 4.

    અનુસાસિકજાતકં પઞ્ચમં.

    Anusāsikajātakaṃ pañcamaṃ.







    Footnotes:
    1. યાયઞ્ઞે (ક॰)
    2. yāyaññe (ka.)
    3. સાલિકાતિ (સી॰ સ્યા॰ પી॰)
    4. sālikāti (sī. syā. pī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૧૧૫] ૫. અનુસાસિકજાતકવણ્ણના • [115] 5. Anusāsikajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact