Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૫. અનુસ્સતિટ્ઠાનસુત્તવણ્ણના

    5. Anussatiṭṭhānasuttavaṇṇanā

    ૨૫. પઞ્ચમે અનુસ્સતિટ્ઠાનાનીતિ અનુસ્સતિકારણાનિ. ઇતિપિ સો ભગવાતિઆદીનિ વિસુદ્ધિમગ્ગે (વિસુદ્ધિ॰ ૧.૧૨૩ આદયો) વિત્થારિતાનેવ. ઇદમ્પિ ખો, ભિક્ખવે, આરમ્મણં કરિત્વાતિ ઇદં બુદ્ધાનુસ્સતિકમ્મટ્ઠાનં આરમ્મણં કરિત્વા. વિસુજ્ઝન્તીતિ પરમવિસુદ્ધિં નિબ્બાનં પાપુણન્તિ. સેસં સબ્બત્થ ઉત્તાનત્થમેવ. ઇમસ્મિં પન સુત્તે છ અનુસ્સતિટ્ઠાનાનિ મિસ્સકાનિ કથિતાનીતિ વેદિતબ્બાનિ.

    25. Pañcame anussatiṭṭhānānīti anussatikāraṇāni. Itipi so bhagavātiādīni visuddhimagge (visuddhi. 1.123 ādayo) vitthāritāneva. Idampi kho, bhikkhave, ārammaṇaṃ karitvāti idaṃ buddhānussatikammaṭṭhānaṃ ārammaṇaṃ karitvā. Visujjhantīti paramavisuddhiṃ nibbānaṃ pāpuṇanti. Sesaṃ sabbattha uttānatthameva. Imasmiṃ pana sutte cha anussatiṭṭhānāni missakāni kathitānīti veditabbāni.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૫. અનુસ્સતિટ્ઠાનસુત્તં • 5. Anussatiṭṭhānasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૫. અનુસ્સતિટ્ઠાનસુત્તવણ્ણના • 5. Anussatiṭṭhānasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact