Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    ૮. અનુત્તરિયસુત્તવણ્ણના

    8. Anuttariyasuttavaṇṇanā

    . અટ્ઠમે નત્થિ એતેસં ઉત્તરાનિ વિસિટ્ઠાનીતિ અનુત્તરાનિ, અનુત્તરાનિ એવ અનુત્તરિયાનિ યથા ‘‘અનન્તમેવ અનન્તરિય’’ન્તિ આહ ‘‘નિરુત્તરાની’’તિ. દસ્સનાનુત્તરિયં નામ ફલવિસેસાવહત્તા. એસ નયો સેસેસુપિ. સત્તવિધઅરિયધનલાભોતિ સત્તવિધસદ્ધાદિલોકુત્તરધનલાભો. સિક્ખાત્તયસ્સ પૂરણન્તિ અધિસીલસિક્ખાદીનં તિસ્સન્નં સિક્ખાનં પૂરણં. તત્થ પૂરણં નિપ્પરિયાયતો અસેક્ખાનં વસેન વેદિતબ્બં. કલ્યાણપુથુજ્જનતો પટ્ઠાય હિ સત્ત સેખા તિસ્સો સિક્ખા પૂરેન્તિ નામ, અરહા પરિપુણ્ણસિક્ખોતિ. ઇતિ ઇમાનિ અનુત્તરિયાનિ લોકિયલોકુત્તરાનિ કથિતાનિ.

    8. Aṭṭhame natthi etesaṃ uttarāni visiṭṭhānīti anuttarāni, anuttarāni eva anuttariyāni yathā ‘‘anantameva anantariya’’nti āha ‘‘niruttarānī’’ti. Dassanānuttariyaṃ nāma phalavisesāvahattā. Esa nayo sesesupi. Sattavidhaariyadhanalābhoti sattavidhasaddhādilokuttaradhanalābho. Sikkhāttayassa pūraṇanti adhisīlasikkhādīnaṃ tissannaṃ sikkhānaṃ pūraṇaṃ. Tattha pūraṇaṃ nippariyāyato asekkhānaṃ vasena veditabbaṃ. Kalyāṇaputhujjanato paṭṭhāya hi satta sekhā tisso sikkhā pūrenti nāma, arahā paripuṇṇasikkhoti. Iti imāni anuttariyāni lokiyalokuttarāni kathitāni.

    અનુત્તરિયસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Anuttariyasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૮. અનુત્તરિયસુત્તં • 8. Anuttariyasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૮-૯. અનુત્તરિયસુત્તાદિવણ્ણના • 8-9. Anuttariyasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact