Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi

    ચોદનાકણ્ડં

    Codanākaṇḍaṃ

    અનુવિજ્જકકિચ્ચવણ્ણના

    Anuvijjakakiccavaṇṇanā

    ૩૬૦-૧. ઇદાનિ આરદ્ધન્તિ સમ્બન્ધો. એકો ભિક્ખુ એકેન માતુગામેનાતિ યોજના. સોતિ પસ્સન્તો ભિક્ખુ. ન્તિ નિક્ખમન્તં પવિસન્તં વા ભિક્ખું. ઇતરોતિ ચુદિતકો. તસ્સાતિ ચોદકસ્સ. ન ઉપેતીતિ ન ઉપગચ્છતિ. ન પટિજાનાતીતિ ન પટિસ્સવં કરોતિ. એત્થાતિ માતુગામેન નિક્ખમન્તપવિસન્તટ્ઠાને. ન્તિ કમ્મં. તેનાતિ ચોદકેન. તસ્સાતિ ચોદકસ્સ વચનેનાતિ સમ્બન્ધો. ઇતરોતિ ચુદિતકો. અસુદ્ધપરિસઙ્કિતોતિ અસુદ્ધાય અટ્ઠાને ઉપ્પન્નાય પરિસઙ્કાય પરિસઙ્કિતો. તદત્થં દસ્સેતિ ‘‘અમૂલકપરિસઙ્કિતો’’તિ ઇમિના. તસ્સ પુગ્ગલસ્સાતિ ચુદિતકસ્સ પટિઞ્ઞાયાતિ સમ્બન્ધો. સબ્બત્થાતિ સબ્બેસુ અનુવિજ્જકકિચ્ચેસુ.

    360-1. Idāni āraddhanti sambandho. Eko bhikkhu ekena mātugāmenāti yojanā. Soti passanto bhikkhu. Tanti nikkhamantaṃ pavisantaṃ vā bhikkhuṃ. Itaroti cuditako. Tassāti codakassa. Na upetīti na upagacchati. Na paṭijānātīti na paṭissavaṃ karoti. Etthāti mātugāmena nikkhamantapavisantaṭṭhāne. Yanti kammaṃ. Tenāti codakena. Tassāti codakassa vacanenāti sambandho. Itaroti cuditako. Asuddhaparisaṅkitoti asuddhāya aṭṭhāne uppannāya parisaṅkāya parisaṅkito. Tadatthaṃ dasseti ‘‘amūlakaparisaṅkito’’ti iminā. Tassa puggalassāti cuditakassa paṭiññāyāti sambandho. Sabbatthāti sabbesu anuvijjakakiccesu.

    ઇતિ અનુવિજ્જકકિચ્ચવણ્ણનાય યોજના સમત્તા.

    Iti anuvijjakakiccavaṇṇanāya yojanā samattā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi / ૧. અનુવિજ્જકઅનુયોગો • 1. Anuvijjakaanuyogo

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / પરિવાર-અટ્ઠકથા • Parivāra-aṭṭhakathā / અનુવિજ્જકકિચ્ચવણ્ણના • Anuvijjakakiccavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / અનુવિજ્જકકિચ્ચવણ્ણના • Anuvijjakakiccavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / અનુવિજ્જકકિચ્ચવણ્ણના • Anuvijjakakiccavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact