Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) |
૨-૩. અપરિહાનસુત્તદ્વયવણ્ણના
2-3. Aparihānasuttadvayavaṇṇanā
૩૨-૩૩. દુતિયે સત્થુગારવતાતિ સત્થરિ ગરુભાવો. ધમ્મગારવતાતિ નવવિધે લોકુત્તરધમ્મે ગરુભાવો. સઙ્ઘગારવતાતિ સઙ્ઘે ગરુભાવો. સિક્ખાગારવતાતિ તીસુ સિક્ખાસુ ગરુભાવો. અપ્પમાદગારવતાતિ અપ્પમાદે ગરુભાવો. પટિસન્થારગારવતાતિ ધમ્મામિસવસેન દુવિધે પટિસન્થારે ગરુભાવો. સત્થા ગરુ અસ્સાતિ સત્થુગરુ. ધમ્મો ગરુ અસ્સાતિ ધમ્મગરુ. તિબ્બગારવોતિ બહલગારવો. પટિસન્થારે ગારવો અસ્સાતિ પટિસન્થારગારવો. તતિયે સપ્પતિસ્સોતિ સજેટ્ઠકો સગારવો. હિરોત્તપ્પં પનેત્થ મિસ્સકં કથિતં.
32-33. Dutiye satthugāravatāti satthari garubhāvo. Dhammagāravatāti navavidhe lokuttaradhamme garubhāvo. Saṅghagāravatāti saṅghe garubhāvo. Sikkhāgāravatāti tīsu sikkhāsu garubhāvo. Appamādagāravatāti appamāde garubhāvo. Paṭisanthāragāravatāti dhammāmisavasena duvidhe paṭisanthāre garubhāvo. Satthā garu assāti satthugaru. Dhammo garu assāti dhammagaru. Tibbagāravoti bahalagāravo. Paṭisanthāre gāravo assāti paṭisanthāragāravo. Tatiye sappatissoti sajeṭṭhako sagāravo. Hirottappaṃ panettha missakaṃ kathitaṃ.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
૨. પઠમઅપરિહાનસુત્તં • 2. Paṭhamaaparihānasuttaṃ
૩. દુતિયઅપરિહાનસુત્તં • 3. Dutiyaaparihānasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૪. સેખસુત્તાદિવણ્ણના • 1-4. Sekhasuttādivaṇṇanā