Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    ૭. અપરિહાનિયસુત્તવણ્ણના

    7. Aparihāniyasuttavaṇṇanā

    ૩૭. સત્તમે નિબ્બાનસન્તિકેયેવ ચરતીતિ કિલેસનિબ્બાનસ્સ અનુપાદાપરિનિબ્બાનસ્સ ચ સન્તિકેયેવ ચરતિ ‘‘ન ચિરસ્સેવ અધિગમિસ્સતી’’તિ કત્વા . ગાથાય અપ્પમાદરતોતિ સમથવિપસ્સનાય અપ્પમજ્જને રતો અભિરતો, અપ્પમાદેનેવ રત્તિન્દિવં વીતિનામેન્તોતિ અત્થો. પમાદં ભયતો પસ્સન્તોતિ નિરયૂપપત્તિઆદિભયહેતુતો પમાદં ભયતો પસ્સન્તો. અભબ્બો પરિહાનાયાતિ સો એવરૂપો સમથવિપસ્સનાધમ્મેહિ મગ્ગફલેહિ વા પરિહાનાય અભબ્બો. સમથવિપસ્સનાતો હિ સમ્પત્તતો ન પરિહાયતિ, ઇતરાનિ ચ અપ્પત્તાનિ પાપુણાતીતિ.

    37. Sattame nibbānasantikeyeva caratīti kilesanibbānassa anupādāparinibbānassa ca santikeyeva carati ‘‘na cirasseva adhigamissatī’’ti katvā . Gāthāya appamādaratoti samathavipassanāya appamajjane rato abhirato, appamādeneva rattindivaṃ vītināmentoti attho. Pamādaṃ bhayato passantoti nirayūpapattiādibhayahetuto pamādaṃ bhayato passanto. Abhabbo parihānāyāti so evarūpo samathavipassanādhammehi maggaphalehi vā parihānāya abhabbo. Samathavipassanāto hi sampattato na parihāyati, itarāni ca appattāni pāpuṇātīti.

    અપરિહાનિયસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Aparihāniyasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૭. અપરિહાનિયસુત્તં • 7. Aparihāniyasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૭. અપરિહાનિયસુત્તવણ્ણના • 7. Aparihāniyasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact