Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / મહાવગ્ગપાળિ • Mahāvaggapāḷi |
૧૨૬. આપત્તિઆવિકરણવિધિ
126. Āpattiāvikaraṇavidhi
૨૨૦. તેન ખો પન સમયેન અઞ્ઞતરો ભિક્ખુ પવારયમાનો આપત્તિં સરતિ. અથ ખો તસ્સ ભિક્ખુનો એતદહોસિ – ‘‘ભગવતા પઞ્ઞત્તં ‘ન સાપત્તિકેન પવારેતબ્બ’ન્તિ. અહઞ્ચમ્હિ આપત્તિં આપન્નો. કથં નુ ખો મયા પટિપજ્જિતબ્બ’’ન્તિ? ભગવતો એતમત્થં આરોચેસું.
220. Tena kho pana samayena aññataro bhikkhu pavārayamāno āpattiṃ sarati. Atha kho tassa bhikkhuno etadahosi – ‘‘bhagavatā paññattaṃ ‘na sāpattikena pavāretabba’nti. Ahañcamhi āpattiṃ āpanno. Kathaṃ nu kho mayā paṭipajjitabba’’nti? Bhagavato etamatthaṃ ārocesuṃ.
ઇધ પન, ભિક્ખવે, ભિક્ખુ પવારયમાનો આપત્તિં સરતિ. તેન, ભિક્ખવે, ભિક્ખુના સામન્તો ભિક્ખુ એવમસ્સ વચનીયો – ‘‘અહં, આવુસો, ઇત્થન્નામં આપત્તિં આપન્નો. ઇતો વુટ્ઠહિત્વા તં આપત્તિં પટિકરિસ્સામી’’તિ વત્વા પવારેતબ્બં; ન ત્વેવ તપ્પચ્ચયા પવારણાય અન્તરાયો કાતબ્બો.
Idha pana, bhikkhave, bhikkhu pavārayamāno āpattiṃ sarati. Tena, bhikkhave, bhikkhunā sāmanto bhikkhu evamassa vacanīyo – ‘‘ahaṃ, āvuso, itthannāmaṃ āpattiṃ āpanno. Ito vuṭṭhahitvā taṃ āpattiṃ paṭikarissāmī’’ti vatvā pavāretabbaṃ; na tveva tappaccayā pavāraṇāya antarāyo kātabbo.
ઇધ પન, ભિક્ખવે, ભિક્ખુ પવારયમાનો આપત્તિયા વેમતિકો હોતિ. તેન, ભિક્ખવે,
Idha pana, bhikkhave, bhikkhu pavārayamāno āpattiyā vematiko hoti. Tena, bhikkhave,
ભિક્ખુના સામન્તો ભિક્ખુ એવમસ્સ વચનીયો – ‘‘અહં, આવુસો, ઇત્થન્નામાય આપત્તિયા વેમતિકો; યદા નિબ્બેમતિકો ભવિસ્સામિ તદા તં આપત્તિં પટિકરિસ્સામી’’તિ વત્વા પવારેતબ્બં; ન ત્વેવ તપ્પચ્ચયા પવારણાય અન્તરાયો કાતબ્બોતિ.
Bhikkhunā sāmanto bhikkhu evamassa vacanīyo – ‘‘ahaṃ, āvuso, itthannāmāya āpattiyā vematiko; yadā nibbematiko bhavissāmi tadā taṃ āpattiṃ paṭikarissāmī’’ti vatvā pavāretabbaṃ; na tveva tappaccayā pavāraṇāya antarāyo kātabboti.
આપત્તિ આવિકરણવિધિ નિટ્ઠિતા.
Āpatti āvikaraṇavidhi niṭṭhitā.