Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi

    ૩. આપત્તિસમુટ્ઠાનગાથા

    3. Āpattisamuṭṭhānagāthā

    ૨૮૩.

    283.

    સમુટ્ઠાના કાયિકા અનન્તદસ્સિના;

    Samuṭṭhānā kāyikā anantadassinā;

    અક્ખાતા લોકહિતેન વિવેકદસ્સિના;

    Akkhātā lokahitena vivekadassinā;

    આપત્તિયો તેન સમુટ્ઠિતા કતિ;

    Āpattiyo tena samuṭṭhitā kati;

    પુચ્છામિ તં બ્રૂહિ વિભઙ્ગકોવિદ.

    Pucchāmi taṃ brūhi vibhaṅgakovida.

    સમુટ્ઠાના કાયિકા અનન્તદસ્સિના;

    Samuṭṭhānā kāyikā anantadassinā;

    અક્ખાતા લોકહિતેન વિવેકદસ્સિના;

    Akkhātā lokahitena vivekadassinā;

    આપત્તિયો તેન સમુટ્ઠિતા પઞ્ચ;

    Āpattiyo tena samuṭṭhitā pañca;

    એતં તે અક્ખામિ વિભઙ્ગકોવિદ.

    Etaṃ te akkhāmi vibhaṅgakovida.

    સમુટ્ઠાના વાચસિકા અનન્તદસ્સિના;

    Samuṭṭhānā vācasikā anantadassinā;

    અક્ખાતા લોકહિતેન વિવેકદસ્સિના;

    Akkhātā lokahitena vivekadassinā;

    આપત્તિયો તેન સમુટ્ઠિતા કતિ;

    Āpattiyo tena samuṭṭhitā kati;

    પુચ્છામિ તં બ્રૂહિ વિભઙ્ગકોવિદ.

    Pucchāmi taṃ brūhi vibhaṅgakovida.

    સમુટ્ઠાના વાચસિકા અનન્તદસ્સિના;

    Samuṭṭhānā vācasikā anantadassinā;

    અક્ખાતા લોકહિતેન વિવેકદસ્સિના;

    Akkhātā lokahitena vivekadassinā;

    આપત્તિયો તેન સમુટ્ઠિતા ચતસ્સો;

    Āpattiyo tena samuṭṭhitā catasso;

    એતં તે અક્ખામિ વિભઙ્ગકોવિદ.

    Etaṃ te akkhāmi vibhaṅgakovida.

    સમુટ્ઠાના કાયિકા વાચસિકા અનન્તદસ્સિના;

    Samuṭṭhānā kāyikā vācasikā anantadassinā;

    અક્ખાતા લોકહિતેન વિવેકદસ્સિના;

    Akkhātā lokahitena vivekadassinā;

    આપત્તિયો તેન સમુટ્ઠિતા કતિ;

    Āpattiyo tena samuṭṭhitā kati;

    પુચ્છામિ તં બ્રૂહિ વિભઙ્ગકોવિદ.

    Pucchāmi taṃ brūhi vibhaṅgakovida.

    સમુટ્ઠાના કાયિકા વાચસિકા અનન્તદસ્સિના;

    Samuṭṭhānā kāyikā vācasikā anantadassinā;

    અક્ખાતા લોકહિતેન વિવેકદસ્સિના;

    Akkhātā lokahitena vivekadassinā;

    આપત્તિયો તેન સમુટ્ઠિતા પઞ્ચ;

    Āpattiyo tena samuṭṭhitā pañca;

    એતં તે અક્ખામિ વિભઙ્ગકોવિદ.

    Etaṃ te akkhāmi vibhaṅgakovida.

    સમુટ્ઠાના કાયિકા માનસિકા અનન્તદસ્સિના;

    Samuṭṭhānā kāyikā mānasikā anantadassinā;

    અક્ખાતા લોકહિતેન વિવેકદસ્સિના;

    Akkhātā lokahitena vivekadassinā;

    આપત્તિયો તેન સમુટ્ઠિતા કતિ;

    Āpattiyo tena samuṭṭhitā kati;

    પુચ્છામિ તં બ્રૂહિ વિભઙ્ગકોવિદ.

    Pucchāmi taṃ brūhi vibhaṅgakovida.

    સમુટ્ઠાના કાયિકા માનસિકા અનન્તદસ્સિના;

    Samuṭṭhānā kāyikā mānasikā anantadassinā;

    અક્ખાતા લોકહિતેન વિવેકદસ્સિના;

    Akkhātā lokahitena vivekadassinā;

    આપત્તિયો તેન સમુટ્ઠિતા છ;

    Āpattiyo tena samuṭṭhitā cha;

    એતં તે અક્ખામિ વિભઙ્ગકોવિદ.

    Etaṃ te akkhāmi vibhaṅgakovida.

    સમુટ્ઠાના વાચસિકા માનસિકા અનન્તદસ્સિના;

    Samuṭṭhānā vācasikā mānasikā anantadassinā;

    અક્ખાતા લોકહિતેન વિવેકદસ્સિના;

    Akkhātā lokahitena vivekadassinā;

    આપત્તિયો તેન સમુટ્ઠિતા કતિ;

    Āpattiyo tena samuṭṭhitā kati;

    પુચ્છામિ તં બ્રૂહિ વિભઙ્ગકોવિદ.

    Pucchāmi taṃ brūhi vibhaṅgakovida.

    સમુટ્ઠાના વાચસિકા માનસિકા અનન્તદસ્સિના;

    Samuṭṭhānā vācasikā mānasikā anantadassinā;

    અક્ખાતા લોકહિતેન વિવેકદસ્સિના;

    Akkhātā lokahitena vivekadassinā;

    આપત્તિયો તેન સમુટ્ઠિતા છ;

    Āpattiyo tena samuṭṭhitā cha;

    એતં તે અક્ખામિ વિભઙ્ગકોવિદ.

    Etaṃ te akkhāmi vibhaṅgakovida.

    સમુટ્ઠાના કાયિકા વાચસિકા માનસિકા અનન્તદસ્સિના;

    Samuṭṭhānā kāyikā vācasikā mānasikā anantadassinā;

    અક્ખાતા લોકહિતેન વિવેકદસ્સિના;

    Akkhātā lokahitena vivekadassinā;

    આપત્તિયો તેન સમુટ્ઠિતા કતિ;

    Āpattiyo tena samuṭṭhitā kati;

    પુચ્છામિ તં બ્રૂહિ વિભઙ્ગકોવિદ.

    Pucchāmi taṃ brūhi vibhaṅgakovida.

    સમુટ્ઠાના કાયિકા વાચસિકા માનસિકા અનન્તદસ્સિના;

    Samuṭṭhānā kāyikā vācasikā mānasikā anantadassinā;

    અક્ખાતા લોકહિતેન વિવેકદસ્સિના;

    Akkhātā lokahitena vivekadassinā;

    આપત્તિયો તેન સમુટ્ઠિતા છ;

    Āpattiyo tena samuṭṭhitā cha;

    એતં તે અક્ખામિ વિભઙ્ગકોવિદાતિ.

    Etaṃ te akkhāmi vibhaṅgakovidāti.

    આપત્તિસમુટ્ઠાનગાથા નિટ્ઠિતા તતિયા.

    Āpattisamuṭṭhānagāthā niṭṭhitā tatiyā.







    Related texts:



    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / છઆપત્તિસમુટ્ઠાનવારાદિવણ્ણના • Chaāpattisamuṭṭhānavārādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / આપત્તિસમુટ્ઠાનગાથાવણ્ણના • Āpattisamuṭṭhānagāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact