Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    (૧૨) ૨. આપાયિકવગ્ગો

    (12) 2. Āpāyikavaggo

    ૧. આપાયિકસુત્તં

    1. Āpāyikasuttaṃ

    ૧૧૪. ‘‘તયોમે , ભિક્ખવે, આપાયિકા નેરયિકા ઇદમપ્પહાય. કતમે તયો? યો ચ અબ્રહ્મચારી બ્રહ્મચારિપટિઞ્ઞો, યો ચ સુદ્ધં બ્રહ્મચરિયં ચરન્તં અમૂલકેન 1 અબ્રહ્મચરિયેન અનુદ્ધંસેતિ, યો ચાયં એવંવાદી એવંદિટ્ઠિ – ‘નત્થિ કામેસુ દોસો’તિ, સો તાય કામેસુ પાતબ્યતં આપજ્જતિ. ઇમે ખો, ભિક્ખવે, તયો આપાયિકા નેરયિકા ઇદમપ્પહાયા’’તિ. પઠમં.

    114. ‘‘Tayome , bhikkhave, āpāyikā nerayikā idamappahāya. Katame tayo? Yo ca abrahmacārī brahmacāripaṭiñño, yo ca suddhaṃ brahmacariyaṃ carantaṃ amūlakena 2 abrahmacariyena anuddhaṃseti, yo cāyaṃ evaṃvādī evaṃdiṭṭhi – ‘natthi kāmesu doso’ti, so tāya kāmesu pātabyataṃ āpajjati. Ime kho, bhikkhave, tayo āpāyikā nerayikā idamappahāyā’’ti. Paṭhamaṃ.







    Footnotes:
    1. અભૂતેન (ક॰)
    2. abhūtena (ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૧. આપાયિકસુત્તવણ્ણના • 1. Āpāyikasuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧. આપાયિકસુત્તવણ્ણના • 1. Āpāyikasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact