Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    (૧૨) ૨. આપાયિકવગ્ગો

    (12) 2. Āpāyikavaggo

    ૧. આપાયિકસુત્તવણ્ણના

    1. Āpāyikasuttavaṇṇanā

    ૧૧૪. દુતિયસ્સ પઠમે અપાયં ગચ્છિસ્સન્તીતિ આપાયિકા. નિરયં ગચ્છિસ્સન્તીતિ નેરયિકા. ઇદમપ્પહાયાતિ ઇદં બ્રહ્મચારિપટિઞ્ઞતાદિં પાપધમ્મત્તયં અવિજહિત્વા. બ્રહ્મચારિપટિઞ્ઞોતિ બ્રહ્મચારિપટિરૂપકો, તેસં વા આકપ્પં અવિજહનેન ‘‘અહમ્પિ બ્રહ્મચારી’’તિ એવંપટિઞ્ઞો. અનુદ્ધંસેતીતિ અક્કોસતિ પરિભાસતિ ચોદેતિ. નત્થિ કામેસુ દોસોતિ કિલેસકામેન વત્થુકામે સેવન્તસ્સ નત્થિ દોસો. પાતબ્યતન્તિ પિવિતબ્બતં પરિભુઞ્જિતબ્બતં નિરાસઙ્કેન ચિત્તેન પિપાસિતસ્સ પાનીયપિવનસદિસં પરિભુઞ્જિતબ્બતં. ઇમસ્મિં સુત્તે વટ્ટમેવ કથિતં.

    114. Dutiyassa paṭhame apāyaṃ gacchissantīti āpāyikā. Nirayaṃ gacchissantīti nerayikā. Idamappahāyāti idaṃ brahmacāripaṭiññatādiṃ pāpadhammattayaṃ avijahitvā. Brahmacāripaṭiññoti brahmacāripaṭirūpako, tesaṃ vā ākappaṃ avijahanena ‘‘ahampi brahmacārī’’ti evaṃpaṭiñño. Anuddhaṃsetīti akkosati paribhāsati codeti. Natthi kāmesu dosoti kilesakāmena vatthukāme sevantassa natthi doso. Pātabyatanti pivitabbataṃ paribhuñjitabbataṃ nirāsaṅkena cittena pipāsitassa pānīyapivanasadisaṃ paribhuñjitabbataṃ. Imasmiṃ sutte vaṭṭameva kathitaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૧. આપાયિકસુત્તં • 1. Āpāyikasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧. આપાયિકસુત્તવણ્ણના • 1. Āpāyikasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact