Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૬. અપ્પમાદસુત્તં

    6. Appamādasuttaṃ

    ૧૧૬. ‘‘ચતૂહિ, ભિક્ખવે, ઠાનેહિ અપ્પમાદો કરણીયો. કતમેહિ ચતૂહિ? કાયદુચ્ચરિતં, ભિક્ખવે, પજહથ, કાયસુચરિતં ભાવેથ; તત્થ ચ મા પમાદત્થ. વચીદુચ્ચરિતં, ભિક્ખવે, પજહથ, વચીસુચરિતં ભાવેથ; તત્થ ચ મા પમાદત્થ. મનોદુચ્ચરિતં, ભિક્ખવે, પજહથ, મનોસુચરિતં ભાવેથ; તત્થ ચ મા પમાદત્થ. મિચ્છાદિટ્ઠિં, ભિક્ખવે, પજહથ, સમ્માદિટ્ઠિં ભાવેથ ; તત્થ ચ મા પમાદત્થ.

    116. ‘‘Catūhi, bhikkhave, ṭhānehi appamādo karaṇīyo. Katamehi catūhi? Kāyaduccaritaṃ, bhikkhave, pajahatha, kāyasucaritaṃ bhāvetha; tattha ca mā pamādattha. Vacīduccaritaṃ, bhikkhave, pajahatha, vacīsucaritaṃ bhāvetha; tattha ca mā pamādattha. Manoduccaritaṃ, bhikkhave, pajahatha, manosucaritaṃ bhāvetha; tattha ca mā pamādattha. Micchādiṭṭhiṃ, bhikkhave, pajahatha, sammādiṭṭhiṃ bhāvetha ; tattha ca mā pamādattha.

    ‘‘યતો ખો, ભિક્ખવે, ભિક્ખુનો કાયદુચ્ચરિતં પહીનં હોતિ કાયસુચરિતં ભાવિતં, વચીદુચ્ચરિતં પહીનં હોતિ વચીસુચરિતં ભાવિતં, મનોદુચ્ચરિતં પહીનં હોતિ મનોસુચરિતં ભાવિતં, મિચ્છાદિટ્ઠિ પહીના હોતિ સમ્માદિટ્ઠિ ભાવિતા, સો ન ભાયતિ સમ્પરાયિકસ્સ મરણસ્સા’’તિ. છટ્ઠં.

    ‘‘Yato kho, bhikkhave, bhikkhuno kāyaduccaritaṃ pahīnaṃ hoti kāyasucaritaṃ bhāvitaṃ, vacīduccaritaṃ pahīnaṃ hoti vacīsucaritaṃ bhāvitaṃ, manoduccaritaṃ pahīnaṃ hoti manosucaritaṃ bhāvitaṃ, micchādiṭṭhi pahīnā hoti sammādiṭṭhi bhāvitā, so na bhāyati samparāyikassa maraṇassā’’ti. Chaṭṭhaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૬. અપ્પમાદસુત્તવણ્ણના • 6. Appamādasuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૭. કેસિસુત્તાદિવણ્ણના • 1-7. Kesisuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact