Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૧૧. અપ્પમાદસુત્તવણ્ણના

    11. Appamādasuttavaṇṇanā

    ૫૩. એકાદસમે સમધિગ્ગય્હાતિ સુટ્ઠુ ગણ્હિત્વા. જઙ્ગલાનં પાણાનન્તિ પથવીતલચારીનં સપાદકપાણાનં. પદજાતાનીતિ પદાનિ. સમોધાનં ગચ્છન્તીતિ ઓધાનં ઉપનિક્ખેપં ગચ્છન્તિ. અગ્ગમક્ખાયતીતિ સેટ્ઠં અક્ખાયતિ. પબ્બજલાયકોતિ પબ્બજતિણચ્છેદકો. ઓધુનાતીતિ હેટ્ઠા મુખં ધુનાતિ. નિધુનાતીતિ ઉભોહિ પસ્સેહિ ધુનાતિ. નિચ્છાદેતીતિ બાહાય વા પહરતિ, રુક્ખે વા પહરતિ. અમ્બપિણ્ડિયાતિ અમ્બફલપિણ્ડિયા. વણ્ટૂપનિબન્ધનાનીતિ વણ્ટે ઉપનિબન્ધનાનિ , વણ્ટે વા પતિટ્ઠિતાનિ. તદન્વયાનિ ભવન્તીતિ વણ્ટાનુવત્તકાનિ ભવન્તિ, અમ્બપિણ્ડિદણ્ડકાનુવત્તકાનિ ભવન્તીતિપિ અત્થો. ખુદ્દરાજાનોતિ ખુદ્દકરાજાનો, પકતિરાજાનો વા.

    53. Ekādasame samadhiggayhāti suṭṭhu gaṇhitvā. Jaṅgalānaṃ pāṇānanti pathavītalacārīnaṃ sapādakapāṇānaṃ. Padajātānīti padāni. Samodhānaṃ gacchantīti odhānaṃ upanikkhepaṃ gacchanti. Aggamakkhāyatīti seṭṭhaṃ akkhāyati. Pabbajalāyakoti pabbajatiṇacchedako. Odhunātīti heṭṭhā mukhaṃ dhunāti. Nidhunātīti ubhohi passehi dhunāti. Nicchādetīti bāhāya vā paharati, rukkhe vā paharati. Ambapiṇḍiyāti ambaphalapiṇḍiyā. Vaṇṭūpanibandhanānīti vaṇṭe upanibandhanāni , vaṇṭe vā patiṭṭhitāni. Tadanvayāni bhavantīti vaṇṭānuvattakāni bhavanti, ambapiṇḍidaṇḍakānuvattakāni bhavantītipi attho. Khuddarājānoti khuddakarājāno, pakatirājāno vā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૧૧. અપ્પમાદસુત્તં • 11. Appamādasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧૧. અપ્પમાદસુત્તવણ્ણના • 11. Appamādasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact