Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૭. અપ્પંસુપતિસુત્તવણ્ણના

    7. Appaṃsupatisuttavaṇṇanā

    ૧૩૭. સત્તમે પુરિસાધિપ્પાયાતિ અસ્સદ્ધમ્મવસેન પુરિસે ઉપ્પન્નાધિપ્પાયા પુરિસજ્ઝાસયા. આદાનાધિપ્પાયોતિ ઇદાનિ ગહેતું સક્ખિસ્સામિ, ઇદાનિ સક્ખિસ્સામીતિ એવં ગહણાધિપ્પાયો. વિસંયોગાધિપ્પાયોતિ ઇદાનિ નિબ્બાનં પાપુણિસ્સામિ, ઇદાનિ પાપુણિસ્સામીતિ એવં નિબ્બાનજ્ઝાસયો.

    137. Sattame purisādhippāyāti assaddhammavasena purise uppannādhippāyā purisajjhāsayā. Ādānādhippāyoti idāni gahetuṃ sakkhissāmi, idāni sakkhissāmīti evaṃ gahaṇādhippāyo. Visaṃyogādhippāyoti idāni nibbānaṃ pāpuṇissāmi, idāni pāpuṇissāmīti evaṃ nibbānajjhāsayo.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૭. અપ્પંસુપતિસુત્તં • 7. Appaṃsupatisuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૫-૯. પત્થનાસુત્તાદિવણ્ણના • 5-9. Patthanāsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact