Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૩-૪. અપ્પિયસુત્તદ્વયવણ્ણના

    3-4. Appiyasuttadvayavaṇṇanā

    ૩-૪. તતિયે અપ્પિયપસંસીતિ અપ્પિયજનસ્સ પસંસકો વણ્ણભાણી. પિયગરહીતિ પિયજનસ્સ નિન્દકો ગરહકો. ચતુત્થે અનવઞ્ઞત્તિકામોતિ ‘‘અહો વત મં અઞ્ઞેન અવજાનેય્યુ’’ન્તિ અનવજાનનકામો. અકાલઞ્ઞૂતિ કથાકાલં ન જાનાતિ, અકાલે કથેતિ. અસુચીતિ અસુચીહિ કાયકમ્માદીહિ સમન્નાગતો.

    3-4. Tatiye appiyapasaṃsīti appiyajanassa pasaṃsako vaṇṇabhāṇī. Piyagarahīti piyajanassa nindako garahako. Catutthe anavaññattikāmoti ‘‘aho vata maṃ aññena avajāneyyu’’nti anavajānanakāmo. Akālaññūti kathākālaṃ na jānāti, akāle katheti. Asucīti asucīhi kāyakammādīhi samannāgato.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
    ૩. પઠમઅપ્પિયસુત્તં • 3. Paṭhamaappiyasuttaṃ
    ૪. દુતિયઅપ્પિયસુત્તં • 4. Dutiyaappiyasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૨-૪. પઞ્ઞાસુત્તાદિવણ્ણના • 2-4. Paññāsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact