Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૨. અરહત્તસુત્તવણ્ણના

    2. Arahattasuttavaṇṇanā

    ૭૬. દુતિયે માનન્તિ જાતિઆદીહિ મઞ્ઞનં. ઓમાનન્તિ હીનોહમસ્મીતિ માનં. અતિમાનન્તિ અતિક્કમિત્વા પવત્તં અચ્ચુણ્ણતિમાનં. અધિમાનન્તિ અધિગતમાનં. થમ્ભન્તિ કોધમાનેહિ થદ્ધભાવં. અતિનિપાતન્તિ હીનસ્સ હીનોહમસ્મીતિ માનં.

    76. Dutiye mānanti jātiādīhi maññanaṃ. Omānanti hīnohamasmīti mānaṃ. Atimānanti atikkamitvā pavattaṃ accuṇṇatimānaṃ. Adhimānanti adhigatamānaṃ. Thambhanti kodhamānehi thaddhabhāvaṃ. Atinipātanti hīnassa hīnohamasmīti mānaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૨. અરહત્તસુત્તં • 2. Arahattasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૩. દુક્ખસુત્તાદિવણ્ણના • 1-3. Dukkhasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact