Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૧૬૯. અરકજાતકં (૨-૨-૯)

    169. Arakajātakaṃ (2-2-9)

    ૩૭.

    37.

    યો વે મેત્તેન ચિત્તેન, સબ્બલોકાનુકમ્પતિ;

    Yo ve mettena cittena, sabbalokānukampati;

    ઉદ્ધં અધો ચ તિરિયં, અપ્પમાણેન સબ્બસો.

    Uddhaṃ adho ca tiriyaṃ, appamāṇena sabbaso.

    ૩૮.

    38.

    અપ્પમાણં હિતં ચિત્તં, પરિપુણ્ણં સુભાવિતં;

    Appamāṇaṃ hitaṃ cittaṃ, paripuṇṇaṃ subhāvitaṃ;

    યં પમાણકતં કમ્મં, ન તં તત્રાવસિસ્સતીતિ.

    Yaṃ pamāṇakataṃ kammaṃ, na taṃ tatrāvasissatīti.

    અરકજાતકં નવમં.

    Arakajātakaṃ navamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૧૬૯] ૯. અરકજાતકવણ્ણના • [169] 9. Arakajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact