Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૧૦. અરકસુત્તવણ્ણના

    10. Arakasuttavaṇṇanā

    ૭૪. દસમે પરિત્તન્તિ અપ્પં થોકં. તઞ્હિ સરસપરિત્તતાયપિ ખણપરિત્તતાયપિ ઠિતિપરિત્તતાયપિ પરિત્તમેવ. લહું ઉપ્પજ્જિત્વા નિરુજ્ઝનતો લહુકં. મન્તાયં બોદ્ધબ્બન્તિ મન્તાય બોદ્ધબ્બં, પઞ્ઞાય જાનિતબ્બન્તિ અત્થો. પબ્બતેય્યાતિ પબ્બતસમ્ભવા. હારહારિનીતિ રુક્ખનળવેળુઆદીનિ હરિતબ્બાનિ હરિતું સમત્થા. સેસં સબ્બત્થ ઉત્તાનત્થમેવાતિ.

    74. Dasame parittanti appaṃ thokaṃ. Tañhi sarasaparittatāyapi khaṇaparittatāyapi ṭhitiparittatāyapi parittameva. Lahuṃ uppajjitvā nirujjhanato lahukaṃ. Mantāyaṃboddhabbanti mantāya boddhabbaṃ, paññāya jānitabbanti attho. Pabbateyyāti pabbatasambhavā. Hārahārinīti rukkhanaḷaveḷuādīni haritabbāni harituṃ samatthā. Sesaṃ sabbattha uttānatthamevāti.

    મહાવગ્ગો સત્તમો.

    Mahāvaggo sattamo.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૧૦. અરકસુત્તં • 10. Arakasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧૦. અરકસુત્તવણ્ણના • 10. Arakasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact