Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૭. અરક્ખિતસુત્તવણ્ણના

    7. Arakkhitasuttavaṇṇanā

    ૧૧૦. સત્તમે અવસ્સુતં હોતીતિ તિન્તં હોતિ. ન ભદ્દકં મરણં હોતીતિ અપાયે પટિસન્ધિપચ્ચયતાય ન લદ્ધકં હોતિ. કાલકિરિયાતિ તસ્સેવ વેવચનં. સુક્કપક્ખે સગ્ગે પટિસન્ધિપચ્ચયતાય ભદ્દકં હોતિ લદ્ધકં. તં પન એકન્તેન સોતાપન્નાદીનં તિણ્ણં અરિયસાવકાનંયેવ વટ્ટતિ. સેસમેત્થ ઉત્તાનમેવાતિ.

    110. Sattame avassutaṃ hotīti tintaṃ hoti. Na bhaddakaṃ maraṇaṃ hotīti apāye paṭisandhipaccayatāya na laddhakaṃ hoti. Kālakiriyāti tasseva vevacanaṃ. Sukkapakkhe sagge paṭisandhipaccayatāya bhaddakaṃ hoti laddhakaṃ. Taṃ pana ekantena sotāpannādīnaṃ tiṇṇaṃ ariyasāvakānaṃyeva vaṭṭati. Sesamettha uttānamevāti.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૭. અરક્ખિતસુત્તં • 7. Arakkhitasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૪-૯. સમણબ્રાહ્મણસુત્તાદિવણ્ણના • 4-9. Samaṇabrāhmaṇasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact