Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૨૬૮. આરામદૂસકજાતકં (૩-૨-૮)

    268. Ārāmadūsakajātakaṃ (3-2-8)

    ૫૨.

    52.

    યો વે સબ્બસમેતાનં, અહુવા સેટ્ઠસમ્મતો;

    Yo ve sabbasametānaṃ, ahuvā seṭṭhasammato;

    તસ્સાયં એદિસી પઞ્ઞા, કિમેવ ઇતરા પજા.

    Tassāyaṃ edisī paññā, kimeva itarā pajā.

    ૫૩.

    53.

    એવમેવ તુવં બ્રહ્મે, અનઞ્ઞાય વિનિન્દસિ;

    Evameva tuvaṃ brahme, anaññāya vinindasi;

    કથં મૂલં અદિસ્વાન 1, રુક્ખં જઞ્ઞા પતિટ્ઠિતં.

    Kathaṃ mūlaṃ adisvāna 2, rukkhaṃ jaññā patiṭṭhitaṃ.

    ૫૪.

    54.

    નાહં તુમ્હે વિનિન્દામિ, યે ચઞ્ઞે વાનરા વને;

    Nāhaṃ tumhe vinindāmi, ye caññe vānarā vane;

    વિસ્સસેનોવ ગારય્હો, યસ્સત્થા રુક્ખરોપકાતિ.

    Vissasenova gārayho, yassatthā rukkharopakāti.

    આરામદૂસકજાતકં અટ્ઠમં.

    Ārāmadūsakajātakaṃ aṭṭhamaṃ.







    Footnotes:
    1. કથંહિ મૂલં અદિત્વા (સ્યા॰ પી॰)
    2. kathaṃhi mūlaṃ aditvā (syā. pī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૬૮] ૮. આરામદૂસકજાતકવણ્ણના • [268] 8. Ārāmadūsakajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact