Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    (૧૫) ૫. અરિયવગ્ગો

    (15) 5. Ariyavaggo

    ૧. અરિયમગ્ગસુત્તં

    1. Ariyamaggasuttaṃ

    ૧૪૫. ‘‘અરિયમગ્ગઞ્ચ વો, ભિક્ખવે, ધમ્મં દેસેસ્સામિ અનરિયમગ્ગઞ્ચ. તં સુણાથ…પે॰… કતમો ચ, ભિક્ખવે, અનરિયો મગ્ગો? મિચ્છાદિટ્ઠિ…પે॰… મિચ્છાવિમુત્તિ – અયં વુચ્ચતિ, ભિક્ખવે, અનરિયો મગ્ગો. કતમો ચ, ભિક્ખવે, અરિયો મગ્ગો? સમ્માદિટ્ઠિ…પે॰… સમ્માવિમુત્તિ – અયં વુચ્ચતિ, ભિક્ખવે, અરિયો મગ્ગો’’તિ. પઠમં.

    145. ‘‘Ariyamaggañca vo, bhikkhave, dhammaṃ desessāmi anariyamaggañca. Taṃ suṇātha…pe… katamo ca, bhikkhave, anariyo maggo? Micchādiṭṭhi…pe… micchāvimutti – ayaṃ vuccati, bhikkhave, anariyo maggo. Katamo ca, bhikkhave, ariyo maggo? Sammādiṭṭhi…pe… sammāvimutti – ayaṃ vuccati, bhikkhave, ariyo maggo’’ti. Paṭhamaṃ.







    Related texts:



    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૫-૪૨. સઙ્ગારવસુત્તાદિવણ્ણના • 5-42. Saṅgāravasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact