Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi

    ૪. અસાધારણાદિ

    4. Asādhāraṇādi

    ૩૩૮.

    338.

    વીસં દ્વે સતાનિ ભિક્ખૂનં સિક્ખાપદાનિ;

    Vīsaṃ dve satāni bhikkhūnaṃ sikkhāpadāni;

    ઉદ્દેસં આગચ્છન્તિ ઉપોસથેસુ;

    Uddesaṃ āgacchanti uposathesu;

    તીણિ સતાનિ ચત્તારિ ભિક્ખુનીનં સિક્ખાપદાનિ;

    Tīṇi satāni cattāri bhikkhunīnaṃ sikkhāpadāni;

    ઉદ્દેસં આગચ્છન્તિ ઉપોસથેસુ.

    Uddesaṃ āgacchanti uposathesu.

    છચત્તારીસા ભિક્ખૂનં, ભિક્ખુનીહિ અસાધારણા;

    Chacattārīsā bhikkhūnaṃ, bhikkhunīhi asādhāraṇā;

    સતં તિંસા ચ ભિક્ખુનીનં, ભિક્ખૂહિ અસાધારણા.

    Sataṃ tiṃsā ca bhikkhunīnaṃ, bhikkhūhi asādhāraṇā.

    સતં સત્તતિ છચ્ચેવ, ઉભિન્નં અસાધારણા;

    Sataṃ sattati chacceva, ubhinnaṃ asādhāraṇā;

    સતં સત્તતિ ચત્તારિ, ઉભિન્નં સમસિક્ખતા.

    Sataṃ sattati cattāri, ubhinnaṃ samasikkhatā.

    વીસં દ્વે સતાનિ ભિક્ખૂનં સિક્ખાપદાનિ;

    Vīsaṃ dve satāni bhikkhūnaṃ sikkhāpadāni;

    ઉદ્દેસં આગચ્છન્તિ ઉપોસથેસુ;

    Uddesaṃ āgacchanti uposathesu;

    તે સુણોહિ યથાતથં.

    Te suṇohi yathātathaṃ.

    પારાજિકાનિ ચત્તારિ, સઙ્ઘાદિસેસાનિ ભવન્તિ તેરસ;

    Pārājikāni cattāri, saṅghādisesāni bhavanti terasa;

    અનિયતા દ્વે હોન્તિ.

    Aniyatā dve honti.

    નિસ્સગ્ગિયાનિ તિંસેવ, દ્વેનવુતિ ચ ખુદ્દકા;

    Nissaggiyāni tiṃseva, dvenavuti ca khuddakā;

    ચત્તારો પાટિદેસનીયા, પઞ્ચસત્તતિ સેખિયા.

    Cattāro pāṭidesanīyā, pañcasattati sekhiyā.

    વીસં દ્વે સતાનિ ચિમે હોન્તિ ભિક્ખૂનં સિક્ખાપદાનિ;

    Vīsaṃ dve satāni cime honti bhikkhūnaṃ sikkhāpadāni;

    ઉદ્દેસં આગચ્છન્તિ ઉપોસથેસુ.

    Uddesaṃ āgacchanti uposathesu.

    તીણિ સતાનિ ચત્તારિ, ભિક્ખુનીનં સિક્ખાપદાનિ;

    Tīṇi satāni cattāri, bhikkhunīnaṃ sikkhāpadāni;

    ઉદ્દેસં આગચ્છન્તિ ઉપોસથેસુ, તે સુણોહિ યથાતથં.

    Uddesaṃ āgacchanti uposathesu, te suṇohi yathātathaṃ.

    પારાજિકાનિ અટ્ઠ, સઙ્ઘાદિસેસાનિ ભવન્તિ સત્તરસ;

    Pārājikāni aṭṭha, saṅghādisesāni bhavanti sattarasa;

    નિસ્સગ્ગિયાનિ તિંસેવ, સતં સટ્ઠિ છ ચેવ ખુદ્દકાનિ પવુચ્ચન્તિ.

    Nissaggiyāni tiṃseva, sataṃ saṭṭhi cha ceva khuddakāni pavuccanti.

    અટ્ઠ પાટિદેસનીયા, પઞ્ચસત્તતિ સેખિયા;

    Aṭṭha pāṭidesanīyā, pañcasattati sekhiyā;

    તીણિ સતાનિ ચત્તારિ ચિમે હોન્તિ ભિક્ખુનીનં સિક્ખાપદાનિ;

    Tīṇi satāni cattāri cime honti bhikkhunīnaṃ sikkhāpadāni;

    ઉદ્દેસં આગચ્છન્તિ ઉપોસથેસુ.

    Uddesaṃ āgacchanti uposathesu.

    છચત્તારીસા ભિક્ખૂનં, ભિક્ખુનીહિ અસાધારણા;

    Chacattārīsā bhikkhūnaṃ, bhikkhunīhi asādhāraṇā;

    તે સુણોહિ યથાતથં.

    Te suṇohi yathātathaṃ.

    સઙ્ઘાદિસેસા, દ્વે અનિયતેહિ અટ્ઠ;

    Saṅghādisesā, dve aniyatehi aṭṭha;

    નિસ્સગ્ગિયાનિ દ્વાદસ, તેહિ તે હોન્તિ વીસતિ.

    Nissaggiyāni dvādasa, tehi te honti vīsati.

    દ્વેવીસતિ ખુદ્દકા, ચતુરો પાટિદેસનીયા;

    Dvevīsati khuddakā, caturo pāṭidesanīyā;

    છચત્તારીસા ચિમે હોન્તિ, ભિક્ખૂનં ભિક્ખુનીહિ અસાધારણા.

    Chacattārīsā cime honti, bhikkhūnaṃ bhikkhunīhi asādhāraṇā.

    સતં તિંસા ચ ભિક્ખુનીનં, ભિક્ખૂહિ અસાધારણા;

    Sataṃ tiṃsā ca bhikkhunīnaṃ, bhikkhūhi asādhāraṇā;

    તે સુણોહિ યથાતથં.

    Te suṇohi yathātathaṃ.

    પારાજિકાનિ ચત્તારિ, સઙ્ઘમ્હા દસ નિસ્સરે;

    Pārājikāni cattāri, saṅghamhā dasa nissare;

    નિસ્સગ્ગિયાનિ દ્વાદસ, છન્નવુતિ ચ ખુદ્દકા;

    Nissaggiyāni dvādasa, channavuti ca khuddakā;

    અટ્ઠ પાટિદેસનીયા.

    Aṭṭha pāṭidesanīyā.

    સતં તિંસા ચિમે હોન્તિ ભિક્ખુનીનં, ભિક્ખૂહિ અસાધારણા;

    Sataṃ tiṃsā cime honti bhikkhunīnaṃ, bhikkhūhi asādhāraṇā;

    સતં સત્તતિ છચ્ચેવ, ઉભિન્નં અસાધારણા;

    Sataṃ sattati chacceva, ubhinnaṃ asādhāraṇā;

    તે સુણોહિ યથાતથં.

    Te suṇohi yathātathaṃ.

    પારાજિકાનિ ચત્તારિ, સઙ્ઘાદિસેસાનિ ભવન્તિ સોળસ;

    Pārājikāni cattāri, saṅghādisesāni bhavanti soḷasa;

    અનિયતા દ્વે હોન્તિ, નિસ્સગ્ગિયાનિ ચતુવીસતિ;

    Aniyatā dve honti, nissaggiyāni catuvīsati;

    સતં અટ્ઠારસા ચેવ, ખુદ્દકાનિ પવુચ્ચન્તિ;

    Sataṃ aṭṭhārasā ceva, khuddakāni pavuccanti;

    દ્વાદસ પાટિદેસનીયા.

    Dvādasa pāṭidesanīyā.

    સતં સત્તતિ છચ્ચેવિમે હોન્તિ, ઉભિન્નં અસાધારણા;

    Sataṃ sattati chaccevime honti, ubhinnaṃ asādhāraṇā;

    સતં સત્તતિ ચત્તારિ, ઉભિન્નં સમસિક્ખતા;

    Sataṃ sattati cattāri, ubhinnaṃ samasikkhatā;

    તે સુણોહિ યથાતથં.

    Te suṇohi yathātathaṃ.

    પારાજિકાનિ ચત્તારિ, સઙ્ઘાદિસેસાનિ ભવન્તિ સત્ત;

    Pārājikāni cattāri, saṅghādisesāni bhavanti satta;

    નિસ્સગ્ગિયાનિ અટ્ઠારસ, સમસત્તતિ ખુદ્દકા;

    Nissaggiyāni aṭṭhārasa, samasattati khuddakā;

    પઞ્ચસત્તતિ સેખિયાનિ.

    Pañcasattati sekhiyāni.

    સતં સત્તતિ ચત્તારિ ચિમે હોન્તિ, ઉભિન્નં સમસિક્ખતા;

    Sataṃ sattati cattāri cime honti, ubhinnaṃ samasikkhatā;

    અટ્ઠે પારાજિકા યે દુરાસદા, તાલવત્થુસમૂપમા.

    Aṭṭhe pārājikā ye durāsadā, tālavatthusamūpamā.

    પણ્ડુપલાસો પુથુસિલા, સીસચ્છિન્નોવ સો નરો;

    Paṇḍupalāso puthusilā, sīsacchinnova so naro;

    તાલોવ મત્થકચ્છિન્નો, અવિરુળ્હી ભવન્તિ તે.

    Tālova matthakacchinno, aviruḷhī bhavanti te.

    તેવીસતિ સઙ્ઘાદિસેસા, દ્વે અનિયતા;

    Tevīsati saṅghādisesā, dve aniyatā;

    દ્વે ચત્તારીસ નિસ્સગ્ગિયા;

    Dve cattārīsa nissaggiyā;

    અટ્ઠાસીતિસતં પાચિત્તિયા, દ્વાદસ પાટિદેસનીયા.

    Aṭṭhāsītisataṃ pācittiyā, dvādasa pāṭidesanīyā.

    પઞ્ચસત્તતિ સેખિયા, તીહિ સમથેહિ સમ્મન્તિ;

    Pañcasattati sekhiyā, tīhi samathehi sammanti;

    સમ્મુખા ચ પટિઞ્ઞાય, તિણવત્થારકેન ચ.

    Sammukhā ca paṭiññāya, tiṇavatthārakena ca.

    દ્વે ઉપોસથા દ્વે પવારણા;

    Dve uposathā dve pavāraṇā;

    ચત્તારિ કમ્માનિ જિનેન દેસિતા;

    Cattāri kammāni jinena desitā;

    પઞ્ચેવ ઉદ્દેસા ચતુરો ભવન્તિ;

    Pañceva uddesā caturo bhavanti;

    અનઞ્ઞથા આપત્તિક્ખન્ધા ચ ભવન્તિ સત્ત.

    Anaññathā āpattikkhandhā ca bhavanti satta.

    અધિકરણાનિ ચત્તારિ સત્તહિ સમથેહિ સમ્મન્તિ;

    Adhikaraṇāni cattāri sattahi samathehi sammanti;

    દ્વીહિ ચતૂહિ તીહિ કિચ્ચં એકેન સમ્મતિ.

    Dvīhi catūhi tīhi kiccaṃ ekena sammati.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / પરિવાર-અટ્ઠકથા • Parivāra-aṭṭhakathā / અસાધારણાદિવણ્ણના • Asādhāraṇādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / અસાધારણાદિવણ્ણના • Asādhāraṇādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / અસાધારણાદિવણ્ણના • Asādhāraṇādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / સત્તનગરેસુ પઞ્ઞત્તસિક્ખાપદવણ્ણના • Sattanagaresu paññattasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / અસાધારણાદિવણ્ણના • Asādhāraṇādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact