Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૪. અસદિસવગ્ગો

    4. Asadisavaggo

    ૧૮૧. અસદિસજાતકં (૨-૪-૧)

    181. Asadisajātakaṃ (2-4-1)

    ૬૧.

    61.

    ધનુગ્ગહો અસદિસો, રાજપુત્તો મહબ્બલો;

    Dhanuggaho asadiso, rājaputto mahabbalo;

    દૂરેપાતી અક્ખણવેધી, મહાકાયપ્પદાલનો.

    Dūrepātī akkhaṇavedhī, mahākāyappadālano.

    ૬૨.

    62.

    સબ્બામિત્તે રણં કત્વા, ન ચ કઞ્ચિ વિહેઠયિ;

    Sabbāmitte raṇaṃ katvā, na ca kañci viheṭhayi;

    ભાતરં સોત્થિં કત્વાન, સંયમં અજ્ઝુપાગમીતિ.

    Bhātaraṃ sotthiṃ katvāna, saṃyamaṃ ajjhupāgamīti.

    અસદિસજાતકં પઠમં.

    Asadisajātakaṃ paṭhamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૧૮૧] ૧. અસદિસજાતકવણ્ણના • [181] 1. Asadisajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact