Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / કઙ્ખાવિતરણી-અભિનવ-ટીકા • Kaṅkhāvitaraṇī-abhinava-ṭīkā |
૨. આસન્દિપરિભુઞ્જનસિક્ખાપદવણ્ણના
2. Āsandiparibhuñjanasikkhāpadavaṇṇanā
અતિક્કન્તપ્પમાણાતિ અટ્ઠઙ્ગુલતો અતિક્કન્તપ્પમાણપાદકા. વુત્તોતિ પદભાજનિયં વુત્તો. ‘‘અકપ્પિયરૂપાકુલો અકપ્પિયમઞ્ચો પલ્લઙ્કો’’તિ (સારત્થ॰ ટી॰ મહાવગ્ગ ૩.૨૫૪) સારસમાસાચરિયો.
Atikkantappamāṇāti aṭṭhaṅgulato atikkantappamāṇapādakā. Vuttoti padabhājaniyaṃ vutto. ‘‘Akappiyarūpākulo akappiyamañco pallaṅko’’ti (sārattha. ṭī. mahāvagga 3.254) sārasamāsācariyo.
આસન્દિપરિભુઞ્જનસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Āsandiparibhuñjanasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.