Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    ૮. અસઙ્ખતલક્ખણસુત્તવણ્ણના

    8. Asaṅkhatalakkhaṇasuttavaṇṇanā

    ૪૮. અટ્ઠમે અસઙ્ખતસ્સાતિ વુત્તનયેન ન સઙ્ખતસ્સ. તેનાહ ‘‘પચ્ચયેહી’’તિઆદિ. યથા ઉપ્પાદાદીનં ભાવેન સઙ્ખતધમ્મજાતં સઙ્ખતન્તિ પઞ્ઞાયતિ, એવં તેસં અભાવેન નિબ્બાનં અસઙ્ખતન્તિ પઞ્ઞાયતિ.

    48. Aṭṭhame asaṅkhatassāti vuttanayena na saṅkhatassa. Tenāha ‘‘paccayehī’’tiādi. Yathā uppādādīnaṃ bhāvena saṅkhatadhammajātaṃ saṅkhatanti paññāyati, evaṃ tesaṃ abhāvena nibbānaṃ asaṅkhatanti paññāyati.

    અસઙ્ખતલક્ખણસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Asaṅkhatalakkhaṇasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૮. અસઙ્ખતલક્ખણસુત્તં • 8. Asaṅkhatalakkhaṇasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૮. અસઙ્ખતલક્ખણસુત્તવણ્ણના • 8. Asaṅkhatalakkhaṇasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact