Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૧૦૦. અસાતરૂપજાતકં

    100. Asātarūpajātakaṃ

    ૧૦૦.

    100.

    અસાતં સાતરૂપેન, પિયરૂપેન અપ્પિયં;

    Asātaṃ sātarūpena, piyarūpena appiyaṃ;

    દુક્ખં સુખસ્સ રૂપેન, પમત્તમતિવત્તતીતિ.

    Dukkhaṃ sukhassa rūpena, pamattamativattatīti.

    અસાતરૂપજાતકં દસમં.

    Asātarūpajātakaṃ dasamaṃ.

    લિત્તવગ્ગો દસમો.

    Littavaggo dasamo.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    ગિલમક્ખકુતૂહલ માતુકસ્સા, મુનિના ચ અનિચ્ચત પત્તવરં;

    Gilamakkhakutūhala mātukassā, muninā ca aniccata pattavaraṃ;

    ધનપાલિવરો અતિપણ્ડિતકો, સપરોસહસ્સઅસાતદસાતિ.

    Dhanapālivaro atipaṇḍitako, saparosahassaasātadasāti.

    મજ્ઝિમો પણ્ણાસકો.

    Majjhimo paṇṇāsako.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૧૦૦] ૧૦. અસાતરૂપજાતકવણ્ણના • [100] 10. Asātarūpajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact