Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya |
૬. આસવસુત્તં
6. Āsavasuttaṃ
૧૮૩. ‘‘સાસવઞ્ચ વો, ભિક્ખવે, ધમ્મં દેસેસ્સામિ અનાસવઞ્ચ. તં સુણાથ…પે॰… કતમો ચ, ભિક્ખવે, સાસવો ધમ્મો? પાણાતિપાતો…પે॰… મિચ્છાદિટ્ઠિ – અયં વુચ્ચતિ, ભિક્ખવે, સાસવો ધમ્મો.
183. ‘‘Sāsavañca vo, bhikkhave, dhammaṃ desessāmi anāsavañca. Taṃ suṇātha…pe… katamo ca, bhikkhave, sāsavo dhammo? Pāṇātipāto…pe… micchādiṭṭhi – ayaṃ vuccati, bhikkhave, sāsavo dhammo.
‘‘કતમો ચ, ભિક્ખવે, અનાસવો ધમ્મો? પાણાતિપાતા વેરમણી…પે॰… સમ્માદિટ્ઠિ – અયં વુચ્ચતિ, ભિક્ખવે, અનાસવો ધમ્મો’’તિ. છટ્ઠં.
‘‘Katamo ca, bhikkhave, anāsavo dhammo? Pāṇātipātā veramaṇī…pe… sammādiṭṭhi – ayaṃ vuccati, bhikkhave, anāsavo dhammo’’ti. Chaṭṭhaṃ.
Related texts:
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૪૪. બ્રાહ્મણપચ્ચોરોહણીસુત્તાદિવણ્ણના • 1-44. Brāhmaṇapaccorohaṇīsuttādivaṇṇanā