Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૮. અસ્સખળુઙ્કસુત્તવણ્ણના

    8. Assakhaḷuṅkasuttavaṇṇanā

    ૧૪૧. અટ્ઠમે અસ્સખળુઙ્કોતિ અસ્સપોતો. ઇદમસ્સ જવસ્મિં વદામીતિ અયમસ્સ ઞાણજવોતિ વદામિ. ઇદમસ્સ વણ્ણસ્મિં વદામીતિ અયમસ્સ ગુણવણ્ણોતિ વદામિ. ઇદમસ્સ આરોહપરિણાહસ્મિન્તિ અયમસ્સ ઉચ્ચભાવો પરિમણ્ડલભાવોતિ વદામીતિ.

    141. Aṭṭhame assakhaḷuṅkoti assapoto. Idamassa javasmiṃ vadāmīti ayamassa ñāṇajavoti vadāmi. Idamassa vaṇṇasmiṃ vadāmīti ayamassa guṇavaṇṇoti vadāmi. Idamassa ārohapariṇāhasminti ayamassa uccabhāvo parimaṇḍalabhāvoti vadāmīti.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૮. અસ્સખળુઙ્કસુત્તં • 8. Assakhaḷuṅkasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૫-૧૦. કેસકમ્બલસુત્તાદિવણ્ણના • 5-10. Kesakambalasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact