Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૨. અસ્સખળુઙ્કસુત્તવણ્ણના

    2. Assakhaḷuṅkasuttavaṇṇanā

    ૨૨. દુતિયે જવસમ્પન્નોતિ પદજવેન સમ્પન્નો. ન વણ્ણસમ્પન્નોતિ ન સરીરવણ્ણેન સમ્પન્નો. પુરિસખળુઙ્કેસુ જવસમ્પન્નોતિ ઞાણજવેન સમ્પન્નો. ન વણ્ણસમ્પન્નોતિ ન ગુણવણ્ણેન સમ્પન્નો. સેસં પાળિનયેનેવ વેદિતબ્બં. યઞ્હેત્થ વત્તબ્બં સિયા, તં તિકનિપાતવણ્ણનાયં વુત્તમેવ.

    22. Dutiye javasampannoti padajavena sampanno. Na vaṇṇasampannoti na sarīravaṇṇena sampanno. Purisakhaḷuṅkesu javasampannoti ñāṇajavena sampanno. Na vaṇṇasampannoti na guṇavaṇṇena sampanno. Sesaṃ pāḷinayeneva veditabbaṃ. Yañhettha vattabbaṃ siyā, taṃ tikanipātavaṇṇanāyaṃ vuttameva.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૨. અસ્સખળુઙ્કસુત્તં • 2. Assakhaḷuṅkasuttaṃ


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact