Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) |
૯. અતમ્મયસુત્તવણ્ણના
9. Atammayasuttavaṇṇanā
૧૦૪. નવમે અતમ્મયોતિ તમ્મયા વુચ્ચન્તિ તણ્હાદિટ્ઠિયો, તાહિ રહિતો. અહંકારાતિ અહંકારદિટ્ઠિ. મમંકારાતિ મમંકારતણ્હા. સેસં સબ્બત્થ ઉત્તાનમેવાતિ.
104. Navame atammayoti tammayā vuccanti taṇhādiṭṭhiyo, tāhi rahito. Ahaṃkārāti ahaṃkāradiṭṭhi. Mamaṃkārāti mamaṃkārataṇhā. Sesaṃ sabbattha uttānamevāti.
આનિસંસવગ્ગો દસમો.
Ānisaṃsavaggo dasamo.
દુતિયપણ્ણાસકં નિટ્ઠિતં.
Dutiyapaṇṇāsakaṃ niṭṭhitaṃ.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૯. અતમ્મયસુત્તં • 9. Atammayasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૧૧. પાતુભાવસુત્તાદિવણ્ણના • 1-11. Pātubhāvasuttādivaṇṇanā