Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    ૧૦. આતપ્પકરણીયસુત્તવણ્ણના

    10. Ātappakaraṇīyasuttavaṇṇanā

    ૫૦. દસમે સરીરસમ્ભવાનન્તિ સરીરે સમ્ભૂતાનં. દુક્ખાનન્તિ અનિટ્ઠાનં. બહલાનન્તિ નિરન્તરપ્પવત્તિયા અવિરળાનં. તાપનવસેનાતિ દુક્ખાપનવસેન. તિબ્બાનન્તિ કુરૂરાનં. તાસં યથાવુત્તાનં અધિવાસનાય પહાતબ્બદુક્ખવેદનાનં પજહનં નામ ખમનમેવાતિ આહ ‘‘ખમનત્થાયા’’તિ . આણાપેત્વાતિ ‘‘આતપ્પં કરણીય’’ન્તિ બુદ્ધાણં વિધાય. લોકિયલોકુત્તરમિસ્સકા કથિતા સસમ્ભારાનં મગ્ગધમ્માનં કથિતત્તા.

    50. Dasame sarīrasambhavānanti sarīre sambhūtānaṃ. Dukkhānanti aniṭṭhānaṃ. Bahalānanti nirantarappavattiyā aviraḷānaṃ. Tāpanavasenāti dukkhāpanavasena. Tibbānanti kurūrānaṃ. Tāsaṃ yathāvuttānaṃ adhivāsanāya pahātabbadukkhavedanānaṃ pajahanaṃ nāma khamanamevāti āha ‘‘khamanatthāyā’’ti . Āṇāpetvāti ‘‘ātappaṃ karaṇīya’’nti buddhāṇaṃ vidhāya. Lokiyalokuttaramissakā kathitā sasambhārānaṃ maggadhammānaṃ kathitattā.

    આતપ્પકરણીયસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Ātappakaraṇīyasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૧૦. આતપ્પકરણીયસુત્તં • 10. Ātappakaraṇīyasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૧૦. આતપ્પકરણીયસુત્તવણ્ણના • 10. Ātappakaraṇīyasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact