Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) |
૮-૧૧. અત્તકારીસુત્તાદિવણ્ણના
8-11. Attakārīsuttādivaṇṇanā
૩૮-૪૧. અટ્ઠમે કુસલકિરિયાય આદિઆરમ્ભભાવેન પવત્તવીરિયં ઠિતસભાવતાય સભાવધારણટ્ઠેન ધાતૂતિ વુત્તન્તિ આહ – ‘‘આરમ્ભધાતૂતિ આરભનવસેન પવત્તવીરિય’’ન્તિ. લદ્ધાસેવનં વીરિયં બલપ્પત્તં હુત્વા પટિપક્ખે વિધમતીતિ આહ ‘‘નિક્કમધાતૂતિ કોસજ્જતો નિક્ખમનસભાવં વીરિય’’ન્તિ. પરક્કમનસભાવોતિ અધિમત્તતરાનં પટિપક્ખધમ્માનં વિધમનસમત્થતાય પટુપટુતરભાવેન પરં પરં ઠાનં અક્કમનસભાવો. નવમાદીસુ નત્થિ વત્તબ્બં.
38-41. Aṭṭhame kusalakiriyāya ādiārambhabhāvena pavattavīriyaṃ ṭhitasabhāvatāya sabhāvadhāraṇaṭṭhena dhātūti vuttanti āha – ‘‘ārambhadhātūti ārabhanavasena pavattavīriya’’nti. Laddhāsevanaṃ vīriyaṃ balappattaṃ hutvā paṭipakkhe vidhamatīti āha ‘‘nikkamadhātūti kosajjato nikkhamanasabhāvaṃ vīriya’’nti. Parakkamanasabhāvoti adhimattatarānaṃ paṭipakkhadhammānaṃ vidhamanasamatthatāya paṭupaṭutarabhāvena paraṃ paraṃ ṭhānaṃ akkamanasabhāvo. Navamādīsu natthi vattabbaṃ.
અત્તકારીસુત્તાદિવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Attakārīsuttādivaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
૮. અત્તકારીસુત્તં • 8. Attakārīsuttaṃ
૯. નિદાનસુત્તં • 9. Nidānasuttaṃ
૧૦. કિમિલસુત્તં • 10. Kimilasuttaṃ
૧૧. દારુક્ખન્ધસુત્તં • 11. Dārukkhandhasuttaṃ
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)
૮. અત્તકારીસુત્તવણ્ણના • 8. Attakārīsuttavaṇṇanā
૯-૧૦. નિદાનસુત્તાદિવણ્ણના • 9-10. Nidānasuttādivaṇṇanā
૧૧. દારુક્ખન્ધસુત્તવણ્ણના • 11. Dārukkhandhasuttavaṇṇanā