Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) |
(૧૩) ૩. ભયવગ્ગો
(13) 3. Bhayavaggo
૧. અત્તાનુવાદસુત્તવણ્ણના
1. Attānuvādasuttavaṇṇanā
૧૨૧. તતિયસ્સ પઠમે અત્તાનં અનુવદન્તસ્સ ઉપ્પજ્જનકભયન્તિ અત્તાનં અનુવદન્તસ્સ પાપકમ્મિનો ઉપ્પજ્જનકભયં. દ્વત્તિંસકમ્મકારણે પટિચ્ચ ઉપ્પજ્જનકભયન્તિ અગારિકાનં વસેન વુત્તં , અનગારિકાનં પન વિનયદણ્ડં પટિચ્ચ ઉપ્પજ્જનકભયમ્પિ દણ્ડભયન્તેવ સઙ્ખં ગચ્છતિ. સેસં સુવિઞ્ઞેય્યમેવ.
121. Tatiyassa paṭhame attānaṃ anuvadantassa uppajjanakabhayanti attānaṃ anuvadantassa pāpakammino uppajjanakabhayaṃ. Dvattiṃsakammakāraṇe paṭicca uppajjanakabhayanti agārikānaṃ vasena vuttaṃ , anagārikānaṃ pana vinayadaṇḍaṃ paṭicca uppajjanakabhayampi daṇḍabhayanteva saṅkhaṃ gacchati. Sesaṃ suviññeyyameva.
અત્તાનુવાદસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Attānuvādasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૧. અત્તાનુવાદસુત્તં • 1. Attānuvādasuttaṃ
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૧. અત્તાનુવાદસુત્તવણ્ણના • 1. Attānuvādasuttavaṇṇanā