Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi

    ૮. અટ્ઠમસિક્ખાપદં

    8. Aṭṭhamasikkhāpadaṃ

    ૧૦૦૮. અટ્ઠમે અનિસ્સજ્જિત્વાતિ એત્થ બ્રહ્મદેય્યેન ન અનિસ્સજ્જનં, અથ ખો તાવકાલિકમેવાતિ દસ્સેન્તો આહ ‘‘રક્ખનત્થાયા’’તિઆદિ.

    1008. Aṭṭhame anissajjitvāti ettha brahmadeyyena na anissajjanaṃ, atha kho tāvakālikamevāti dassento āha ‘‘rakkhanatthāyā’’tiādi.

    ૧૦૧૨. પટિજગ્ગિકન્તિ રક્ખણકં. વચીભેદન્તિ ‘‘પટિજગ્ગાહી’’તિ વચીભેદં. રટ્ઠેતિ વિજિતે. તઞ્હિ રઠન્તિ ગામનિગમાદયો તિટ્ઠન્તિ એત્થાતિ રટ્ઠન્તિ વુચ્ચતીતિ. અટ્ઠમં.

    1012.Paṭijaggikanti rakkhaṇakaṃ. Vacībhedanti ‘‘paṭijaggāhī’’ti vacībhedaṃ. Raṭṭheti vijite. Tañhi raṭhanti gāmanigamādayo tiṭṭhanti etthāti raṭṭhanti vuccatīti. Aṭṭhamaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ • Bhikkhunīvibhaṅga / ૮. અટ્ઠમસિક્ખાપદં • 8. Aṭṭhamasikkhāpadaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Bhikkhunīvibhaṅga-aṭṭhakathā / ૮. અટ્ઠમસિક્ખાપદવણ્ણના • 8. Aṭṭhamasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / ૬. છટ્ઠસિક્ખાપદવણ્ણના • 6. Chaṭṭhasikkhāpadavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact