Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Bhikkhunīvibhaṅga-aṭṭhakathā |
૮. અટ્ઠમસિક્ખાપદવણ્ણના
8. Aṭṭhamasikkhāpadavaṇṇanā
૮૨૪. અટ્ઠમે – નિબ્બિટ્ઠો રાજભટો રઞ્ઞો ભતિ કેણિ એતેનાતિ નિબ્બિટ્ઠરાજભટો, એકં ઠાનન્તરં કેણિયા ગહેત્વા તતો લદ્ધઉદયોતિ અત્થો. તઞ્ઞેવ ભટપથં યાચિસ્સામીતિ રઞ્ઞો કેણિં દત્વા પુન તંયેવ ઠાનન્તરં યાચિસ્સામીતિ ચિન્તેન્તો. પરિભાસીતિ તા ભિક્ખુનિયો ‘‘મા પુન એવં કરિત્થા’’તિ સન્તજ્જેસિ.
824. Aṭṭhame – nibbiṭṭho rājabhaṭo rañño bhati keṇi etenāti nibbiṭṭharājabhaṭo, ekaṃ ṭhānantaraṃ keṇiyā gahetvā tato laddhaudayoti attho. Taññeva bhaṭapathaṃ yācissāmīti rañño keṇiṃ datvā puna taṃyeva ṭhānantaraṃ yācissāmīti cintento. Paribhāsīti tā bhikkhuniyo ‘‘mā puna evaṃ karitthā’’ti santajjesi.
૮૨૬. સયં છડ્ડેતીતિ ચત્તારિપિ વત્થૂનિ એકપયોગેન છડ્ડેન્તિયા એકાવ આપત્તિ, પાટેક્કં છડ્ડેન્તિયા વત્થુગણનાય આપત્તિયો. આણત્તિયમ્પિ એસેવ નયો. દન્તકટ્ઠછડ્ડનેપિ ભિક્ખુનિયા પાચિત્તિયમેવ. ભિક્ખુસ્સ સબ્બત્થ દુક્કટં. સેસં ઉત્તાનમેવ.
826.Sayaṃ chaḍḍetīti cattāripi vatthūni ekapayogena chaḍḍentiyā ekāva āpatti, pāṭekkaṃ chaḍḍentiyā vatthugaṇanāya āpattiyo. Āṇattiyampi eseva nayo. Dantakaṭṭhachaḍḍanepi bhikkhuniyā pācittiyameva. Bhikkhussa sabbattha dukkaṭaṃ. Sesaṃ uttānameva.
છસમુટ્ઠાનં – કિરિયાકિરિયં, નોસઞ્ઞાવિમોક્ખં, અચિત્તકં, પણ્ણત્તિવજ્જં, કાયકમ્મં, વચીકમ્મં, તિચિત્તં, તિવેદનન્તિ.
Chasamuṭṭhānaṃ – kiriyākiriyaṃ, nosaññāvimokkhaṃ, acittakaṃ, paṇṇattivajjaṃ, kāyakammaṃ, vacīkammaṃ, ticittaṃ, tivedananti.
અટ્ઠમસિક્ખાપદં.
Aṭṭhamasikkhāpadaṃ.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ • Bhikkhunīvibhaṅga / ૮. અટ્ઠમસિક્ખાપદં • 8. Aṭṭhamasikkhāpadaṃ
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / ૧. લસુણવગ્ગવણ્ણના • 1. Lasuṇavaggavaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / ૮. અટ્ઠમસિક્ખાપદવણ્ણના • 8. Aṭṭhamasikkhāpadavaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / ૧. પઠમલસુણાદિસિક્ખાપદવણ્ણના • 1. Paṭhamalasuṇādisikkhāpadavaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૮. અટ્ઠમસિક્ખાપદં • 8. Aṭṭhamasikkhāpadaṃ